Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Sappeen kausikortilla vastinetta rahoillesi

Sappeen laskettelukausi 2019/2020 alkoi 13.12.2019, suhteellisen tavanomaiseen aikaan. Talvi on siis ollut Sappeella jo liki 90 päivää. Viime päivien sääolot ovat hellineet laskettelijoita. Eteläinen Suomikin on saanut valkean lumivaipan, joten talven tuntua on nyt myös Sappeen rinteiden ulkopuolellakin. Sappeen talvi ja laskettelukausi on perinteisesti jatkunut pisimälle Etelä-Suomen hiihtokeskuksista, pitkälle huhtikuulle. Pitkälle huhtikuulle jatkuu myös kuluva talvikausi, Sappeen talvi kestää siis reilusti yli 100 päivää.

 

Kouluretket

Talviaika on perinteisesti ollut aikaa, jolloin koulut ovat järjestäneet kouluretkiä rinteisiin. Itse kun olin pojannappula niin kouluretket olivat kouluvuoden mieleenpainuvimpia päiviä, niitä odotettiin aina innolla. Omaan muistiin ovat jääneet hyvin retket, joita tehtiin hiihtokeskuksiin, eläintarhaan sekä karamellitehtaalle. Vuosittain tehtiin päiväretkiä ja joskus jopa useamman päivän retkiä. Retket katkaisivat mukavasti arkisen koulujakson.

TALVET EIVÄT OLE SISARUKSIA KESKENÄÄN

Leuto alkutalvi ei ole antanut hiihtokeskuksille parhaimpia olosuhteita. Aika tyypillinen kysymys minkä olen viime viikkojen aikana kuullut tuttavilta, ystäviltä ja ei vielä mäessä käyneiltä asiakkailtamme on ollut: onko mäet auki? Ja hyvillä mielin olen voinut siihen vastata, että kyllä, rinteet ovat auki. 

 

Sappeen rinteet avoinna

 

Matkailu, ympäristö ja ilmasto

Itsellä ja monella ikäiselläni on varmasti lämpimiä muistoja 80- ja 90-luvun kesistä, kun itse oli vielä pikkunassikka. Matkailu oli huoletonta, eikä sen tuottamat vaikutukset ilmastoon olleet mielessä, ei toki kymmenvuotiaalla ollut paljon muukaan mielessä, kuin lomamatkojen hauskuudet.

 

Talvet tehdään

Lumi, ilman sitä ei hiihtokeskus olisi mitään. 2010 otimme ensimmäisiä isoja askeleita lumetusjärjestelmämme kehittämiseen. Rakensimme silloin uuden lumetukseen tarvittavan pumppaamon Mutkamäen alaosaan. Silloin ajattelimme, että nyt meillä on tehokas lumetusjärjestelmä. Ja sitä se toki olikin, yksi Suomen tehokkaimmista pinta-ala huomioon ottaen. Olimme kovin ylpeitä uudesta lumetusinfrasta ja miksei olisi oltu, lumetusinfran kapasiteetti tuplaantui.

 

Yrityksen tärkeimmät sidosryhmät?

Mitkä ovat sinun yrityksesi tärkeimmät sidosryhmät? Uskoisin, että mieleesi tulevat ensimmäisenä yrityksesi työntekijät sekä yrityksesi asiakkaat. Työntekijöiden sitoutuneisuus ja työhyvinvointi ovat erittäin tärkeässä roolissa yrityksen menestymisen näkökulmasta. Miten teidän yrityksessänne on huomioitu työntekijöiden työssä jaksaminen ja työhyvinvointi? 

 

Laskettelu harrastuksena

Mäenlaskua, tunturihiihtoa on Suomessa harrastettu jo yli sata vuotta. Hiihtokeskustoimintaakin on tuotettu jo yli 80 vuotta. Suomessa on pitkät perinteet suksilla liikkumiseen. Laskettelu lajina on aikojen saatossa muuttunut paljon, mutta perusluonne ei ole muuttunut mihinkään. Laskettelu on edelleen hieno ulkoilu- ja liikuntamuoto, jota voi harrastaa yhdessä perheen kanssa, yksin tai kaveriporukalla. Tässä oikeastaan kiteytyy laskettelun monipuolisuus.

Vuoden Hiihtokeskus

Tässä vaiheessa on hyvä tehdä pieni aikamatka. Sappeella on laskettelutoiminta aloitettu 80-luvun lopussa. Ensimmäiset vuodet olivat hankalia ja toiminnan alulle laittanut yrittäjä joutuikin lopettamaan toiminanna parin ensimmäisen vuoden jälkeen.