Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Investoimme lumetusinfraan yli 300 000 euroa

Sappeella on investoitu viimeisen kymmenen vuoden aikana paljon lumetusinfraan. Olemassa oleva lumetusinfra on ollut jo yksi Suomen tehokkaimmista rinnepinta-ala huomioon ottaen.

 

Viime syksynä rakensimme pienen kuuden lumitykin testilinjan. Testilinjan tarkoituksena oli kokeilla eri valmistajien hybridilumitykkejä sekä modernia automatisoitua lumetusjärjestelmää. Kokeilujakso oli onnistunut ja sen pohjalta luotiin suunnitelmat syksylle 2019.

 

Rakennamme syksyn 2019 aikana uutta lumetuslinjastoa noin 800 metriä. Linjasto sisältää painevesi- ja paineilmalinjaston rinnealueelle sekä lumetuspumppaamon tehostamisen. Uuteen linjastoon asennettaan 22 kpl uutta, 12 metriä korkeaa hybriditykkiä. Tykit asennetaan rinnealueelle kiinteiksi.

 

Sappee_Automatisoitu lumetusjärjestelmä_2019_0.jpg

 

Uuden automatisoidun lumetusalueen koko on noin viisi hehtaaria. Uuden linjaston myötä Sappeen rinnealueen lumetukseen kuluva aika voi parhaimmillaan jopa puolittua. Olosuhteiden ollessa otolliset rinteiden lumetukselle, voidaan Sappeella saada viikon lumetusjakson jälkeen lumetettua jopa puolet koko rinnealueesta.

 

Uuden lumetusinfran rakennustyöt saadaan päätökseen loppusyksystä 2019. Uusi lumetuslinja lumitykkeineen on käytössä heti ensimmäisissä lumetusjaksoissa. Investoinnin suuruus on noin 300 000 euroa.

 

Sappeen käyttää sertifioitua EKOenergiaa sen myötä lumetuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ovat sähkön käytön osalta nolla.
 

Lue myös uusin blogimme: Talvet tehdään