Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Koronainfo

SAPPEEN MATKAILUKESKUS – KORONAINFO päivitetty: 8.3.2021

Meille on ensiarvoisen tärkeää asiakkaiden sekä työntekijöiden terveys ja turvallisuus. Koronavirus on vaikuttanut meidän kaikkien arkipäivään merkittävästi. Vallitsevan koronavirustilanteen takia olemme syksyn mittaan käyneet läpi rinne- ja oheispalveluitamme, ja olemme tehneet niihin tarvittavia muutoksia mahdollisimman turvallisen asioinnin ja työnteon mahdollistamiseksi.

Henkilökuntamme käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa hengityssuojaa, visiiriä tai suodattimella varustettua buff-huivia.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamia ohjeita sekä viranomaisten antamia virallisia määräyksiä.

Sappee koronasovellus
Sappeelle on luotu oma koronasovellus. Rekisteröi vierailusi aina Sappee koronasovellukseen. Kirjaa sovellukseen vierailuajankohtasi sekä ryhmäsi koko (yksi kirjaus/perhe riittää) ja yhteystietosi. Koronasovelluksen tarkoitus on nopeuttaa viranomaisten jäljitystyötä, mikäli asiakas olisi altistunut koronalle vierailunsa aikana. Altistumispäivän tiedot lähetetään koronajäljitystä tekevälle taholle. Rekisterin tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, mikäli asiakas ei halua tietoja Sappeen ajankohtaisista asioista tai tarjouksista.

Hissiliput
Suosittelemme ostamaan/lataamaan hissiliput etänä kotoa käsin. Voita ladata niin kausikortin, kuin tunti- ja päiväliput valmiiksi verkkokaupassamme. Lipunmyyntimme palvelee myös paikan päällä normaalisti, mikäli asioit paikan päällä Sappeella lipunmyyntipisteessä huomioitahan turvaetäisyydet ja mikäli turvaetäisyyttä ei voi noudattaa suosittelemme käytettäväksi hengityssuojainta. Tiesitkö, että normaalihintaiset hissiliput ovat edullisempia verkkokaupasta ostettuna.

Lippujen muutosehdot
Tällä hetkellä Sappeella ei ole tiedossa virallisia määräyksiä, jotka rajoittaisivat rinnetoimintoja merkittävissä määrin.

Mikäli kausi keskeytyy hiihtokeskuksen toimesta tai viranomaisen määräyksestä, noudatamme SHKY:n ja kuluttaja-asiamiehen välisiä hiihtokeskuspalveluita koskevia sopimusehtoja.
Hiihtokeskuspalveluja koskevat yleiset sopimusehdot (ski.fi)

Sappeen ravintolat
Sappeella on neljä ravintolaa ja etenkin Tapahtumakeskus Huipussa on jo entuudestaan väljät tilat. Sappeen kaikki ravintolat (Tapahtumakeskus Huippu, Vohveli, A la Cafe sekä Ekokammi) noudattavat viranomaisten määräyksiä. Ravintoloissa noudatetaan entistäkin tarkempaan hygieniaa, sisäänkäyntien sekä tiskien alkupäihin on asennettu käsidesipisteitä, ravintoloiden paikkamäärät ovat rajattu viranomaisten määräysten mukaisesti, henkilökunta käyttää kasvosuojuksia. Asiakkaitamme pyydämme huomioimaan turvavälit ravintoloissa asioidessaan sekä käyttämään kasvosuojuksia. Nyt voimaan tulleiden rajoituksien myötä ravintolat siirtyvät take away toimintamalliin. Ravintoloista myydään ruokaa ja juomaan ulosmyyntinä. Ravintolat palvelevat rinteiden aukiolojen mukaisesti.

Tapahtumakeskus Huipusta sekä Vohvelista voi ostaa ruokaa myös mukaan.

Ravintoloiden ottimia vaihdetaan usein ja sisäänkäyntien yhteyteen on asennettu käsidesipisteet.

Vuokraamo, Ski Shop ja Huolto
Sappeen vuokraamo sijaitsee lipunmyyntipisteen vieressä. Vuokraamon on kaksi ovea ja vuokraamoon on aiemmin voinut kulkea sisään kummasta ovesta vaan. Nyt korona-aikana sisäänkäynti tapahtuu lipunmyynnin viereisestä sisäänkäynnistä ja ulosmeno vuokraamosta tapahtuu rinteen puoleisesta ovesta. Vuokraamossa yhtäaikaisesti asioivien asiakkaiden määrää rajoitetaan sisäänkäynnin ulkopuolella olevalla sisään-odota värivalolla. Noudata valojen ohjeita. Välineitä palautettaessa sisäänkäynti vuokraamoon tapahtuu joko lipunmyynnin vieressä olevassa ovesta tai rinteen puoleisesta ovesta.

Olemme ottaneet käyttöön Pop Up Vuokraamon. Pop Up Vuokraamo palvelee viikonloppuisin ennakkovarausperiaatteella. Varaa välineet ennakkoon Sappeen verkkokaupasta. Näin varusteet ovat sinulle säädetty valmiiksi, noudat ne Pop Up Vuokraamosta ja pääset nopeammin rinteeseen. Lue lisää: Pop Up Vuokramoon

Vuokraamon henkilökunta käyttää kasvosuojusta palvelutehtävissään. Suosittelemme myös, että asiakkaat käyttävät kasvosuojusta asioidessaan välinevuokraamossa. Vuokravälineet desinfioidaan joka käyttökerran jälkeen. Vuokraamossa on myös ilmanpuhdistin, joka puhdistaa ilmasta 99,5% mikrobit sekä virukset. Vuokraamoon otetaan maksimissaan 10 asiakasta yhtäaikaisesti sisään.

Hissit
Hissijonoissa turvavälit toteutuvat luonnostaan, mutta pyydämme asiakkaitamme kiinnittämään huomiota turvaväleihin hissien ala- ja yläasemilla. Hissiin mennään pareittain ainoastaan omaan seurueeseen kuuluvan jäsenen kanssa.

Tutustu myös Suomen hiihtokeskusyhdistyksen koronaturvallinen käyttäytyminen rinteessä videoon: tästä videoon

Ensiapu
Sappeella toimii oma ensiapu/ski patrol-ryhmä. Tietyissä ensiaputilanteissa henkilöön koskettaminen on välttämätöntä. Ensiapua suorittavat henkilöt noudattavat korkeaa hygieniatasoa. Rinteessä ollessaan heillä on suodattimella varustetut buff-huivit. Ensiapupisteellä he suojaavat hengityksen hengityssuojaimilla ja käyttävät kertakäyttökäsineitä sekä desinfioivat kädet erityisen tarkasti.

Kodat

Sappeen kodat ovat suosittuja lämmittelypaikkoja sekä eväiden nauttimispaikkoja. Huomioithan kodassa ollessasi muut asiakkaat ja pidät riittävän turvavälin muihin. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Kotien yhtäaikainen maksihenkilömäärä on 10 henkilöä.