Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Koronainfo

KORONAINFO

SAPPEEN MATKAILUKESKUS – KORONAINFO päivitetty: 22.9.2022

Meille on ensiarvoisen tärkeää asiakkaiden sekä työntekijöiden terveys ja turvallisuus. Koronavirus on vaikuttanut meidän kaikkien arkipäivään merkittävästi. Vallitsevan koronavirustilanteen takia olemme käyneet läpi rinne- ja oheispalveluitamme, ja olemme tehneet niihin tarvittavia muutoksia mahdollisimman turvallisen asioinnin ja työnteon mahdollistamiseksi.

Henkilökuntamme käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa hengityssuojaa, visiiriä tai suodattimella varustettua buff-huivia.

Noudatamme kaikessa rinnetoiminnassamme Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamia ohjeita sekä viranomaisten antamia virallisia määräyksiä.

Saavuthan Sappeelle vain terveenä. Mikäli tunne itsesi sairaaksi, käy koronatestissä ja jää kotiin. Älä lähde lomalle odottamaan testin tuloksia.

Sappee seuraa viranomaisten viestintää ja toimii ohjeiden mukaan. Toistaiseksi rajoitukset eivät vaikuta Sappeen palveluihin muuten kuin ravintoloiden aukioloajan ja asiakasmäärän suhteen.
Pyrimme toimimaan vastuullisesti, mutta pyydämme myös asiakkaitamme huomioimaan pahentunut koronatilanne.

Pidä turvaväliä (myös ulkotiloissa), älä tule sairaana lomalle, käytä maskia ja huolehdi käsihygieniasta.

Sappee koronasovellus
Sappeella on oma koronasovellus. Rekisteröi vierailusi aina Sappee koronasovellukseen. Kirjaa sovellukseen vierailuajankohtasi sekä ryhmäsi koko (yksi kirjaus/perhe riittää) ja yhteystietosi. Koronasovelluksen tarkoitus on nopeuttaa viranomaisten jäljitystyötä, mikäli asiakas olisi altistunut koronalle vierailunsa aikana. Altistumispäivän tiedot lähetetään koronajäljitystä tekevälle taholle. Rekisterin tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, mikäli asiakas ei halua tietoja Sappeen ajankohtaisista asioista tai tarjouksista.

Kirjaa vierailusi Sappee koronasovellukseen

 

Hissiliput ja pääsyliput

Suosittelemme ostamaan/lataamaan hissiliput etänä kotoa käsin. Voita ladata niin kausikortin, kuin tunti- ja päiväliput valmiiksi verkkokaupassamme. Lipunmyyntimme palvelee myös paikan päällä normaalisti, mikäli asioit paikan päällä Sappeella lipunmyyntipisteessä huomioithan turvaetäisyydet ja mikäli turvaetäisyyttä ei voi noudattaa suosittelemme käytettäväksi hengityssuojainta.

Kesällä Sappeen Bike Parkiin voi ostaa myös lippuja verkkokaupasta tai Sappeen vuokraamosta. Suosittelemme maskin käyttöä vuokraamossa asioidessasi. Sappeen seikkailupuistoon voi myös ostaa liput suoraan verkosta tai Sappeen seikkailupuiston lipunmyynnistä.

 

Lippujen muutosehdot
Tällä hetkellä Sappeella ei ole tiedossa virallisia määräyksiä, jotka rajoittaisivat toimintaamme merkittävissä määrin.

Mikäli rinteiden kesä- tai talvikausi keskeytyy matkailukeskuksen toimesta tai viranomaisen määräyksestä, noudatamme SHKY:n ja kuluttaja-asiamiehen välisiä hiihtokeskuspalveluita koskevia sopimusehtoja.
Hiihtokeskuspalveluja koskevat yleiset sopimusehdot (ski.fi)

 

Sappeen ravintolat
Sappeella on neljä ravintolaa. Tapahtumakeskus Huippu on Sappeen alueen pääravintola, Huipussa on väljät tilat. Sappeen kaikki ravintolat (Tapahtumakeskus Huippu, Vohveli, A la Cafe sekä Ekokammi) noudattavat viranomaisten määräyksiä.
Ravintoloissa noudatetaan entistäkin tarkempaan hygieniaa, sisäänkäyntien sekä tiskien alkupäihin on asennettu käsidesipisteitä, ravintoloiden paikkamäärät ovat rajattu viranomaisten määräysten mukaisesti, henkilökunta käyttää hengityssuojia.
Asiakkaitamme pyydämme huomioimaan turvavälit ravintoloissa asioidessaan sekä käyttämään kasvosuojuksia.

Ravintolat noudattavat yleisiä ravintolarajoituksia.
Koronapassia emme vaadi tällä hetkellä ravintoloissa, mutta suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikille asiakkaillemme (4.2.2022).
Tarkista tästä ravintoloiden aukioloajat: Yhteystiedot ja aukioloajat
Tapahtumakeskus Huipusta sekä Vohvelista voi ostaa ruokaa myös mukaan.

Ravintoloiden ottimia vaihdetaan usein ja sisäänkäyntien yhteyteen on asennettu käsidesipisteet.

Vuokraamo, Ski Shop ja Huolto

Sappeen vuokraamo sijaitsee lipunmyyntipisteen vieressä. Vuokraamon on kaksi ovea ja vuokraamoon on aiemmin voinut kulkea sisään kummasta ovesta vaan. Nyt korona-aikana sisäänkäynti tapahtuu lipunmyynnin viereisestä sisäänkäynnistä ja ulosmeno vuokraamosta tapahtuu rinteen puoleisesta ovesta. Vuokraamossa yhtäaikaisesti asioivien asiakkaiden määrää rajoitetaan sisäänkäynnin ulkopuolella olevalla sisään-odota värivalolla. Noudata valojen ohjeita. Välineitä palautettaessa sisäänkäynti vuokraamoon tapahtuu joko lipunmyynnin vieressä olevassa ovesta tai rinteen puoleisesta ovesta. Asiakasmäärää rajoitetaan voimassa olevien viranomaismääräysten mukaisesti.  

Vuokraamon henkilökunta käyttää hengityssuojainta palvelutehtävissään. 
Suosittelemme myös, että asiakkaat käyttävät kasvosuojusta asioidessaan välinevuokraamossa. 
Vuokravälineet desinfioidaan joka käyttökerran jälkeen. 
Vuokraamoon otetaan maksimissaan 10 asiakasta yhtäaikaisesti sisään.

Huom!

Vuokravälineet voit varata ennakkoon ja noutaa ne noutopisteestä. Välineet säädetään valmiiksi, joka nopeuttaa asiointia vuokraamossa ja näin myös minimoi mahdolliset kontaktit muiden asiakkaiden kanssa.

 

Sappeen Seikkailupuisto

Sappeen seikkailupuiston lipunmyynti sijaitsee vuokraamon vieressä, omalla sisäänkäynnillä. Lipunmyynti sijaitsee sisällä ja valjaiden pukeminen tapahtuu ulkotiloissa. Käsidesiä on saatavilla ja maskin voi pyytää tarvittaessa henkilökunnalta.

Seikkailupuistossa turvavälit pystyy pitämään, koska puissa oleville tasoille ei saa mennä kuin 2-3 hlöä kerralla. Kannattaa suosia oman seurueen kanssa peräkkäin menemistä ja odottaa että edessä oleva tasanne tyhjenee ennen kuin lähdet radalle.

Seikkailupuistossa on pakollista pitää hanskoja.

 

Hissit

Hissijonoissa turvavälit toteutuvat luonnostaan, mutta pyydämme asiakkaitamme kiinnittämään huomiota turvaväleihin hissien ala- ja yläasemilla. Hissiin mennään pareittain ainoastaan omaan seurueeseen kuuluvan jäsenen kanssa.

Tutustu myös Suomen hiihtokeskusyhdistyksen koronaturvallinen käyttäytyminen rinteessä videoon: tästä videoon

Ensiapu

Sappeella toimii oma ensiapu/ski patrol-ryhmä. Tietyissä ensiaputilanteissa henkilöön koskettaminen on välttämätöntä. Ensiapua suorittavat henkilöt noudattavat korkeaa hygieniatasoa. Rinteessä ollessaan heillä on suodattimella varustetut buff-huivit. Ensiapupisteellä he suojaavat hengityksen hengityssuojaimilla ja käyttävät kertakäyttökäsineitä sekä desinfioivat kädet erityisen tarkasti. Ota yhteyttä henkilökuntaan, kun tarvitset ensiapua. Koronatartunnan kaltaisia oireita ei hoideta ensi avussa.

Kodat

Sappeen kodat ovat jälleen käytössä (4.2.2022 alkaen)
Kodat ovat suosittuja taukopaikkoja sekä eväiden nauttimispaikkoja. Huomioithan kodassa ollessasi muut asiakkaat ja pidät riittävän turvavälin muihin. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Kotien yhtäaikainen maksihenkilömäärä on 10 henkilöä. Kesäaikaan iso kota vuokraamon takana on käytössä.