Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Laskettelu harrastuksena

Mäenlaskua, tunturihiihtoa on Suomessa harrastettu jo yli sata vuotta. Hiihtokeskustoimintaakin on tuotettu jo yli 80 vuotta. Suomessa on pitkät perinteet suksilla liikkumiseen. Laskettelu lajina on aikojen saatossa muuttunut paljon, mutta perusluonne ei ole muuttunut mihinkään. Laskettelu on edelleen hieno ulkoilu- ja liikuntamuoto, jota voi harrastaa yhdessä perheen kanssa, yksin tai kaveriporukalla. Tässä oikeastaan kiteytyy laskettelun monipuolisuus. Suomen hiihtokeskusyhdistys julkaisi viime talvena hienon Elämää alamäessä kirjan, jossa kerrotaan suomalaisten hiihtokeskusten tarinaa. Suosittelen tutustumaan teokseen.

 

Kirja_kansi-1280x725.jpg

 

Laskettelu on aikoinaan ollut elitistinen laji. Laji, jonka harrastamiseen ei kaikilla ollut välttämättä mahdollisuuksia. Mielikuva kalliista harrastuksesta on jäänyt elämään ja moni mieltää laskettelun edelleen kalliiksi harrastukseksi. Laji on muuttunut aikojen saatossa pienen ryhmän harrastuksesta koko kansan vapaa-ajanviettotavaksi ja urheilumuodoksi.

 

Muistelen hyvillä mielin omia lapsuusaikojani, kuinka koko perheen voimin kierrettiin hiihtolomilla eri hiihtokeskuksissa. En tiedä parempaa tapaa viettää hyvin ansaittuja lomia, kuin viilettää pitkin hyvin hoidettuja rinteitä. Hyvin on jäänyt myös mieleen useat vierailut paikallisessa urheiluvälineliikkessä, jossa kävin hypistelemässä Atomicin ja K2:sen uusimpia malleja. Ja kuinka täynnä intoa nuori mies olikaan, kun nämä koko talven ihannoin kohteena olleet sukset saikin omakseen. Välineitä arvostettiin paljon ja niistä pidettiin hyvää huolta, tosin joskus laskuintoa oli niin paljon, että suksen kärjet paukkuivat jo ensimäisen laskupäivän jälkeen. No sitten niitä fiksailtiin liimalla  ja ruuveilla, kyllä niillä kuluvan kauden vielä laski. 

 

Suomen hiihtokeskusyhdistys teetti 2017 kuluttajatutkimuksen, jossa tutkittiin lasketteluharrastusta monesta eri näkökulmasta. Meidän sappeelaisten mielestä esiin nousi kaksi merkittävää asiaa. Asiat olivat seuraavat: harrastajat haluavat viettää useampia päiviä rinteessä, mutta kustannukset pitäisi saada alemmas. Me päätimme muuttaa asiaa. Päätimme laskea kausikortin hintaa niin alas, että kaikilla harrastajilla pitäisi olla mahdollisuus hankkia kausikortti. Hinta oli alle viidesosan normaalista kausikortin hinnasta. Myös myynti- ja markkinointitapa oli täysin uudenlainen. Kausikortin hinnaksi tuli 99,99 euroa. Kausikorttien myynti ylitti odotukset ja kampanjan myötä Sappeen kausikortti löytyi yli 17 000 henkilön taskusta. Kampanjan myötä useat jo harrastuksen taakseen jättäneet päättivät aloittaa harrastuksen uudelleen. 

 

Väkeä.jpg

 

Sappeelaisten kaikki mäkeen teema ei jäänyt pelkästään kausikorttien hinnan alentamisen tasolle. Päätimme lanseerata kausikortin myös välinevuokraamoon. Välinekausikortin hinta asetettiin myös todella edulliseksi, hinta oli vain 119,99 euroa. Välinekausikortille oli kova kysyntä ja ne myytinkiin loppuun. Viime talvena ei enää voinut puhua, että laskettelu olisi harrastuksena kallis. Sappeella viime talven hissilippujen ja välinevuokrien (kausikorttien) osalta yhteishinnaksi muotoutui VAIN 219,98 euroa ja tällä rahalla sai käydä mäessä niin usein kuin itse halusi tai ehti.

 

väkeä3.jpg

 
Samanlaiset kausikortti- ja välinekausikorttikampanjat ovat nyt meneillään ja jos haluat viettää mahdollisimman paljon rinteessä myös ensi talvena erittäin edulliseen hintaan, niin käy tutustumassa kampanjoihimme.
 

Kirjoittaja: Kosti Puurunen

Sappeen rinneliiketoimintajohtaja

Julkaistu: 1.11.2018