Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Luontopolut ja kalastus

LUONTOPOLUT

Sappeenvuoren rinteitä kiertää 2,5 km ja 4,5 km luontopolut (hiihtolatupohjat). Molemmat ovat tasapohjaisia ja soveltuvat myös liikuntarajoitteisille, pyörätuolia käyttäville sekä lastenvaunujen tai rattaiden kanssa kulkeville.

Maasto on mäkistä, matkalla on niin nousuja kuin laskujakin, joten polut palvelevat mainiosti myös kuntolenkkeinä ja soveltuvat hyvin sauvakävelyyn. Polun varteen jää paljon mukavaa nähtävää ja ihasteltavaa.
Molemilla reiteillä on laavut polttopuineen ja huusseineen. Muistathan poimia roskasi mukaasi luonnosta, kiitos.
2,5 km lenkin laavulta on komeat näkymät alas Laipanmaan erämaahan.
Maisemia voi ihastella vaikka kahvin kiehuessa tai makkaran paistuessa, hyvät eväät vain mukaan retkelle !

Luonnossa voi nähdä myös eläimiä: kotkia kaartelemassa puiden yllä, peuroja tai hirviä kulkemassa metsikössä. Aivan lähimaastosta voi poimia marjoja ja sieniä – metsät ovat puhtaita.

Sappeen Ulkoilukartta

VAELLUKSET

Laipanmaan hyväkuntoiset, opastetut vaelluspolut risteilevät koskemattoman oloisessa erämetsässä ja poikkeavat välillä pienten järvien rannoille tai kalliojyrkänteiden reunoille. Täällä voit vaeltaa jopa useita kymmeniä kilometrejä vain luonnon ääniä kuunnellen. Tunnet olevasi keskellä erämaata, mutta olet vain tunnin automatkan päässä Tampereelta.

Vaelluspolkujen varsilla on yöpymispaikkoja ja laavuja, joilla voit valmistaa aterian tai lämmittää evääsi ja keitellä hyvät kahvit. Matkan varrelle jää useita pieniä järviä ja korkeita kallionrinteitä. Puusto on vanhaa ja komeaa.

Sappeen ohjelmapalveluiden kautta on mahdollista tilata opastettu vaellus vaikkapa vanhalle myllynkivilouhimolle tai Jylhän kirkolle.

Katso tarkempi kertomus: Sappee-Särkijärven laavu

Kartta: laipanmaa

Nettisivut: https://www.laipanmaa.fi/

KALASTUSRETKET

Pälkäneen ja lähialueiden kalavedet tarjoavat loistavat mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen. Kuhanuistelua selkävesillä heinäkuisena kesäiltana tai hauen heittouistelua selkäkarin kupeessa. Kerro sinä, minkälaiselle kalaretkelle haluat lähteä ja anna meidän hoitaa järjestelyt. Sun Tracker katamaraanialukseen mahtuu kalastustavasta riippuen jopa 9 henkilöä. Kalastusretkien hintaan sisältyy opastus, kalastusvälinevuokra, aluekohtaiset kalastusluvat ja pelastusliivit/kelluntapukineet.
Lisämaksusta valtion kalastuksenhoitomaksu ja retkieväät.

Sun Tracker katamaraanialus toimii myös oivallisesti risteilijänä. 11 hengen joukon kantavalla katamaraanialuksella voi lähteä matkaan lähes mistä rannasta tahansa, vaikka omalta mökkilaiturilta.

Ota yhteyttä myyntiimme ja vietä jännittävä kalastusretki Sappeen lähijärvillä. Tarvittavat kokoustilat, majoitukset, ruokailut, saunatilat ja kuljetukset järjestyvät Sappeen matkailukeskuksessa.

UISTELULUVAT NYT SAPPEESTA!

Sappeen vuokraamosta voi nyt ostaa uistelulupia Iso Arajärveen ja Pälkäneveden Jouttesselän Sappeen osakaskunnan alueelle. Iso Arajärvellä moottoriveneellä ajo on kielletty, mutta Sappeen vuokraamo vuokraa soutuveneitä 15€:n hintaan päivä. Tee varaus etukäteen!
Pälkänevedelle vain omalla veneellä, veneen laskupaikka sijaitsee Kankahuvenlahden satamassa Aitoossa. Kysy ajo-ohjeet vuokraamosta.

Uistelulupa 2-6 vapaa 15€/ päivä

Valtakunnallinen kalastonnhoitomaksu tulee olla suoritettuna ennen uisteluluvan hankintaa. Kalastonhoitomaksun voitte suorittaa netissä www.mmm.fi/kalastus/luvat.
Ota kalastuslupa mukaan tullessasi ostamaan uistelulupaa. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla ilman erillistä uistelulupaa. 1 Vapa/ lupa.

Kartta osakaskunnan alueista (PDF)