Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

TALVET EIVÄT OLE SISARUKSIA KESKENÄÄN

Leuto alkutalvi ei ole antanut hiihtokeskuksille parhaimpia olosuhteita. Aika tyypillinen kysymys minkä olen viime viikkojen aikana kuullut tuttavilta, ystäviltä ja ei vielä mäessä käyneiltä asiakkailtamme on ollut: onko mäet auki? Ja hyvillä mielin olen voinut siihen vastata, että kyllä, rinteet ovat auki. 

 

Sappeen rinteet avoinna

 

Leuto alkutalvi on vienyt luonnonmukaisten talviharrastusten harrastajilta harrastusmahdollisuudet. Avoinna olevat hiihtoladut ovat olleet vähissä. Pirkanmaalta löytyy muutamia kunnallisin voimin ylläpidettyjä keinolumilatuja, joilla olen itsekin käynyt sivakoimassa. Laduilla on ollut aina ruuhkaa, mutta hyvin hiihtämään on aina mahtunut. Jos hiihtäjillä on harrastuspaikat vähissä, niin retkiluistelijoilla on myös luistelupäivät olleet vähissä. Sosiaalisen median uutisvirran mukaan, muutamia retkiluistelupäiviä on kuitenkin kuluvallekin talvelle kertynyt. 

 

Keinolumetusta Sappeen rinteillä

 

Talvisista harrastuksista nauttiminen on ollut haasteellista. Onkin ollut ilo, että olen voinut kertoa rinteiden aukioloista kyselijöille, että Sappeella pääsee nauttimaan talvisista harrastuksista, vaikka kotipihalla ei lunta olisikaan. Talvet tehdään, se on ollut meidän mottomme jo vuosia. Kuluvana talvena talvien tekeminen on korostunut. Olemme jo useita vuosia panostaneet talven tekemiseen, panostus on kohdistunut keinolumetuksen tehostamiseen. Syksyllä tehdyn viimeisimmän yli 300 000 euron investoinnin myötä Sappeella on yksi Suomen tehokkaimmista lumetusjärjestelmistä, kun huomioidaan rinnepinta-ala. Tämä investointi on jo nyt näyttänyt tehokkuutensa. Ilman syksyllä tehtyä lumetusjärjestelmäinvestointia, olisi Pirkanmaalla laskettelukausi alkanut paljon myöhemmin.

Talvet tehdään Sappeen rinteille

 

Vaikka luonnonlumi puuttuukin kaupungeista ja takapihoilta, niin siitäkin huolimatta laskettelukansa on löytänyt hyvin rinteeseen myös kuluvana talvikautena. Mielestäni se kertoo siitä, että laskettelun harrastajat ovat vuosien saatossa sisäistäneet sen tosi seikan, että hiihtokeskukset keinolumettavat laskettelurinteet. Toisin sanoen talvet tehdään ja talvella hiihtokeskuksissa on rinteissä aina talviset olosuhteet. Lunta meillä siis on.

13.1.2020

Kosti Puurunen

Sappeen rinneliiketoimintajohtaja