Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Talvet tehdään

Lumi, ilman sitä ei hiihtokeskus olisi mitään. 2010 otimme ensimmäisiä isoja askeleita lumetusjärjestelmämme kehittämiseen. Rakensimme silloin uuden lumetukseen tarvittavan pumppaamon Mutkamäen alaosaan. Silloin ajattelimme, että nyt meillä on tehokas lumetusjärjestelmä. Ja sitä se toki olikin, yksi Suomen tehokkaimmista pinta-ala huomioon ottaen. Olimme kovin ylpeitä uudesta lumetusinfrasta ja miksei olisi oltu, lumetusinfran kapasiteetti tuplaantui.

 

Sappee lumetusinfran rakennustyöt

 

Elo- ja syyskuun aikana 2019 Sappeen pihassa kävi melkoinen rekkaralli. Rekoista nostettiin paljon tavaraa Sappeen parkkipaikalle. Parkkipaikalla oli yhtäkkiä 800 metriä galvanoitua metalliputkea, kilometrin verran muoviputkea yli 20 TopGun hybriditykkiä, useita pumppuja, hydrantteja ja vaikka mitä. Kaivinkoneet, pyöräkuormaajat, traktorit ja osaava henkilöstö aloitti työt. Maata kaivetaan, putkia upotettaan maahan, pumppuja asennetaan paikoilleen, hydrantteja ja lumetuskaivoja asennetaan ennalta suunniteltuihin paikkoihin. Lumetusinfran rakennustyöt etenevät hyvin Sappeen oman henkilökunnan voimin. Viimeiset tykit asennetaan paikoilleen loppusyksyn aikana ja uusi lumetuslinjasto on käytössä ensimmäisten lumetusjaksojen alkaessa.

 

Uuden lumetusinfran myötä Sappee ottaa uuden ja ison askeleen eteenpäin rinteiden lumetuksen suhteen. Uusi lumetusinfra on automatisoitu, alueella tulee olemaan 22 kpl 12 metrisiä hybridi lumitykkejä. Alue on koolta noin viisi hehtaaria, alueen sisällä ovat Yhdysrinne, Perherinne sekä Family Park-alue. 

 

Sappee automatisoitu lumetusalue

 

Kun ensimmäiset lumetusjaksot saapuvat, alkaa Sappeen rinteillä lumetus aiempien vuosien tapaan Päärinteessä, hissilinjalla ja Huipun edustalla noin 20 perinteisen matalapainetykkien voimin. Näiden lisäksi uusi automatisoitu alue on heti lumetuksessa sekä Urjanrinne ja Mutkamäki manuaalisten hybriditykkien voimin. Lumetuskalustoa Sappeella on seuraavassa lumetusjaksossa käytössä yli 60 kpl, se on erittäin iso määrä, kun huomioidaan Sappeen rinnealue. Optimi olosuhteissa puolitamme lumetukseen tarvittavan ajan. Viikon lumetusjakson jälkeen voimme saada jopa puolet meidän rinnealueestamme lumetettua.

 

Meidän kausikorttilaisten määrä on kasvanut viime vuosina tuhansilla ja haluamme palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Uusi lumetusinfra takaa sen, että kun ensimmäiset pakkasjaksot tulevat, saamme rinteet lumetettu entistäkin nopeammin ja sen myötä pystymme tarjoamaan parempaa palvelua kaikille asiakkaillemme. 

 

Lumetukseen tarvittavat pakkajaksot ovat myös viime vuosina lyhentyneet, tehokkaampi ja automatisoitu lumetusjärjestelmä takaa Sappeen rinteille talvet myös tulevaisuudessakin. 

 

Omalta osaltamme haluamme olla varmistamassa luonnollistenkin talvien jatkumisen myös tulevaisuudessa. Sappee käyttää sertifioitua Ekoenergiaa niin lumetuksessa, kuin muissakin rinne-, ravintola- ja majoitustoiminnoissakin. Sähkön käytön osalta Sappeen jättämä hiilijalanjälki on nolla. Toivon, että sinäkin arvoisa lukija huomioisit omalta osaltasi jättämääsi hiilijalanjälkeä, mahdollisuuksiesi mukaan.
 

Kirjoittaja

Kosti Puurunen

Sappee 13.9.2019