Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Lumetustilanne

Sappee_laskettelu_5810.jpg

RINTEET (suluissa rinteen numero rinnekartassa) LUMETETTU AVATAAN
Somparinne (7.) Lumetettu Avoinna
Alppiseikkailu (16:) Lumetettu  Avoinna
Hupsisrinne (9.) Lumetettu  Avoinna
Kallenrinne (15.) Lumetettu  Avoinna
Kamminrinne (13.) Lumetettu  Avoinna
Funslope (17.) Lumetettu  Avoinna
Mutkamäki (14.) Lumetettu  Avoinna
Perherinne (6.) Lumetettu  Avoinna
Päärinne (11.) Lumetettu  Avoinna
Rossirinne  (8.) Lumetettu  Avoinna
Urjanrinne (12.) Lumetettu  Avoinna
Yhdysrinne (10.) Lumetettu  Avoinna

 

SNOWPARK (karttanumero) LUMETETTU AVATAAN
Crossrata (15.) Lumetettu  Avoinna
Iso-Street (18.) Lumetettu  Avoinna 6/6
Mini-Street (19.)  Lumetettu  Avoinna

 

HISSIT AVATAAN
Pää- ja Urjanrinteen ankkurihissit ( 2kpl). Hissikapasiteetti: 1207 hlö/h/hissi Avoinna
3.ankkuri (Mini-street, Kamminrinne). Hissikapasiteetti: 1000 hlö/h Avoinna
Doppel-ankkurihissi (Mutkamäki). Hissikapasiteetti: 1402 hlö/h Avoinna
Minisompa (2 kpl, Somparinne). Hissikapasiteetti: 500 hlö/h Avoinna 2/2
Pitkä mattohissi (Rossirinne). Hissikapasiteetti: 1680 hlö/h Avoinna
Lyhyt mattohissi (Hupsisrinne). Hissikapasiteetti: 1680 hlö/h Avoinna
Sompahissi (Perherinne). Hissikapasiteetti: 643 hlö/h Avoinna
Maksimi hissikapasiteetti: 10 039 hlö/h  

 

 

MUUT AKTIVITEETIT AVATAAN
Hiihtolatu 2,5 km, perinteinen ja luistelu , lue lisää laduista Suljettu
Hiihtolatu 4,5 km, perinteinen ja luistelu Suljettu
Hiihtolatu 7 km, perinteinen ja luistelu Suljettu
Pulkkamäki (kuuluu maksulliseen Family Park alueeseen) Avoinna
Luistinrata

Suljettu

10.1.2023

Rinteiden lumetus on tältä kaudelta saatu päätökseen. Kallenrinteen Crossrata sekä Mini-Street ovat vielä muokkauksessa, mutta nekin saadaan auki piakkoin. Kaikki muut rinteet ovatkin jo auki.

Päivän kuva: Kallenrinteen muokkausta

6.1.2023

Hyvää loppiaista. Lumetus on käynnissä vielä Kallenrinteessä (mini-street ja crossrata), lumetus on sielläkin jo loppusuoralla ja crossrada muokkaus onkin jo meneillään. Lumetus saatanee valmiiksi muutaman päivän sisällä.

26.12.2022

Välipäivät, saimme lisää rinteitä auki välipäiviksi. Nyt lasketellaan jo 11 rinteessä, kun Alppiseikkailu ja Mutkamäki avattiin. Alppaiseikkailurinteeseen asennetaan pressit, pujottelurata sekä syöksykaaret tämän viikon aikan, rinne on jo laskettavissa. Lumetusta jatketaan, kun sääolot sen sallivat. 

20.12.2022

Lumetus on edennyt todella hyvin. Mutkamäkeä sekä Alppiseikkailua ajetaan rinnekoneella nyt muotoon ja tavoite on saada ne auki joulun jälkeen. Iso-Streetillä on aloitettu jo kumpujen rakentaminen ja alaosan reilikummut ovatkin jo auki. Inrun Iso-Streetin alaosan reilikummuille vielä toistaiseksi Päärinteen kautta. Lumetus on aloitettu myös Kallenrinteessä.

Lumetus on toistaiseksi tauolla, lauhan sään vuoksi, mutta nykyisen sääennusteen mukaan seuraava (toivottavasti myös viimeinen) lumetusjakso aloitetaan joulun jälkeen.

13.12.2022

Lumetusta tehdään nyt 24/7, pakkasta on sopivasti, mutta tuuli vaikeuttaa lumetusta. Haasteellisista olosuhteista huolimatta lumetus on edennyt nyt rivakasti. Lumetus on meneillään jo Mutkamäessä ja Kallenrinteessäkin. Viikonlopuksi saamme lisää rinteitä auki. 

10.12.2022

Lumetusjakso näyttää nyt erinomaiselta, tosin ennusteet lupaavat myös navakkaa tuulta, jota ei kaivattaisi lumetukseen. Rinteitä on saatu jo lisää auki. Nyt avoinna ovat: Päärinne, Yhdysrinne, Hupsisrinne, Rossirinne sekä Somparinne. Päärinteestä on siirretty Yhdysrinteeseen parkkiobstaakkelit. Yhdysrinteessä onkin nyt mukava pop up-parkki (pop up-parkissa on putkireilejä ja helppoja pressejä).

5.12.2022

Pakkanen on kivunnut jo sellaisiin lukemiin, että koko lumetuskalusto on saatu päälle. Lumetus on siis nyt tehokasta ja sitä tehdään laajalla rintamalla. Ensi viikonlopuksi saanemme lisää rinteitä auki. Tarkennetaan tilanne parin päivän päästä.

2.12.2022

Lumetus polkaistu taas käyntiin eilen torstai-iltana. Pakkanen on maltillinen ja lumetusta tehdään sen vuoksi vain matalapainetykein. Hybridit käynnistetään jos ja kun pakkannen tästä kiristyy. Matalapainetykkejä on siirretty jo Urjanrinteeseen sekä Iso-Streetille. 

Sappeen laskettelukausi starttaa la 3.12. avoinna ovat Päärinne sekä Hupsisrinne. Päärinteeseen asennetaan 2-3 pressiä/putkea parkkilaskijoille.

28.11.2022

Sää on lauhtunut Sappeenvuorella ja sen vuoksi lumetus on jouduttu ajamaan alas. Lunta on kuitenkin tehty haasteellisista olosuhteista huolimatta hyvin ja voimmekin kertoa, että Sappeen laskettelukausi alkaa la 3.12. klo 10.00. Avajaisviikonloppuna avoinna ovat Päärinne sekä Hupsisrinne. Lumetus startataan heti uudelleen, kun sääolot sen mahdollistavat. Näillä näkymin keskiviikkona.

23.11.2022

Lumetus on käynnisttä pikku pakkasessa matalapainetykkien voimin. Hybriditykkejä on myös kokeiltu, mutta ihan ei pakkanen riitä vielä siihen, että saataisiin koko tykkikalusto käyttöön. Lumetus etenee hiljalleen, pääosa lumetuksesta on nyt Päärinteessä sekä sen hissilinjalla.

Päivän kuva: Sappeen Facebook

21.11.2022

Rinteiden lumetus aloitettu talvikaudelle 2022/2023 perjantaina 18.11. iltapäivällä. Vallitseva säätila on ollut koko viikonlopun ajan pientä pakkasta, navakan tuulen saattelemana. Lumetus on käynnissä toistaiseksi matalapainetykein. Pari astetta lisää pakkasta, niin saisimme koko lumetuskaluston käyttöön. Sääennusteen mukaan pakkanen näyttäisi pysyvän 2-4 pakkasasteessa. 

Päivän kuva: Sappeen Facebook

31.12.2021

Tämän talvikauden osalta lumetus on saatu päätökseen. Kaikki rinteisiin tarvittavat lumet on siis tehty. Ensi viikon aikana muokataan mini-street, loput iso-streetistä sekä crossrata laskukuntoon. Ilmoitetaan tarkemmat avauspäivät myöhemmin.

Latupohjat on kertaalle ajettu. Laduilla tarvitaan vielä kuitenkin lisää luonnonlunta, jotta saadaan hiihtoladut myös auki.

29.12.2021

Lumetus on lähestulkoon saatu päätökseen, vielä tehdään viimeisiä lumetuksia Kallenrinteessä (mini-street & crossrata). Kaikki rinteet ovat siis jo auki, pois lukien Kallenrinteen mini-street ja crossrata. Iso-Street on osittain auki ja saatanee läpilaskettavaksi lähipäivinä. 

8.12.2021

Lumetus on edennyt rivakkaan tahtiin. Lumetus on edennyt jo Kallenrinteeseenkin. Viikonlopuksi saadaan lisää rinteitä auki. Lumetustiimi on tehnyt loistavaa työtä ja erittäin tehokkaasti.

 

3.12.2021 

Lumetustiimi on tehnyt erinomaista työtä. Huomenna alkaa Sappeen laskettelukausi 2021/2022 ja heti kuuden rinteen voimin. Kausi alkaa seuraavien rinteiden voimin: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne ja Somparinne. Auki on myös lasten crossrata. HUOM! Family Park alue on avajasiviikonlopun ajan ilmainen (4.-6.12.) Hisseistä ovat avoinna 2 x ankkurihissi (Päärinteen ankkurihissit), 2 x mattohissi sekä minisompa. Lumetus jatkuu edelleenkin tehokkaana ja viikon päästä saadaan lisää rinteitä auki. Tästä kaudesta tuleekin pitkä.

1.12.2021

Lumetus etenee todella reippaasti. Lunta on pystytty tekemään koko lumetuskaluston voimin jo useita vuorokausia. Tänään on hieman lauhempi päivä, mutta sääennuste näyttää erittäin hyvältä lumetuksen suhteen ja sen myötä rinteiden avauksen suhteen. Lumetus on käynnissä Urjanrinne ja Mutkamäki välillä, Iso-Street mukaan lukien.

29.11.2021

Talvinen sää on ollut valloillaan Pirkanmaalla jo joitakin päiviä. Näinpä lumetus on ollut tehokasta ja Sappeen laskettelukausi aloitetaan la 4.12. klo 10.00. Lumetus on edenyt sitä vauhtia, että saanemme useita rinteitä auki heti avajaispäiväksi, mutta tarkennetaan avoinna olevat rinteet viikon loppupuolella.

15.11.2021

Pieni pakkasjakso saapui Sappeelle eilen illalla. Eilen illalla laitettiin myös matalapainetykkejä päälle, talven teko on siis aloitettu. Tiedossa oli, että tämä pakkasjakso jää lyhyeksi, tykit on tältä erää myös sammutettu. Jakso toimi hyvänä testijaksona pidempiä lumetujaksoja silmällä pitäen. Sääennuste lupailee viikon päähän pakkaspäiviä. Täällä ollaan valmiina.

Päivän kuva: talven teko on aloitettu

8.11.2021

Sääolot haiskahtaa jo talven tulolta. Pakkasta oli jo sen verran, että maanpinta oli tänä aamuna kevyessä jäässä. Tänään vietiin lumitykit rinteeseen odottelemaan lumeskelien saapumista. Talvi saa tulla.

Päivän kuva: lumitykki

19.4.2021
Sappeen talvikausi on päättynyt, kiitos ihan jokaiselle asiakkaallemme ja henkilökunnallemme upeasta talvesta :)

6.4.2021
Kevät tekee tuloaan ja valitettavasti Kallenrinne ja Kamminrinne ovat nyt suljettu tältä talvelta.
Tämä tarkoittaa, että Crossrata ja ministreet eivät ole enää avoinna.

29.1.2021

Lumetus on jo loppusuoralla, tavoitteena saada viimeisetkin lumet tehtyä kuluvan viikonlopun aikana. Ensi viikolla aloitetaan mini-streeti sekä crossradan viimeiset rinnekonetyöt. Viimeisetkin rinteet ja suorituspaikat saadaan auki lähiaikoina. Näyttää siis todella hyvältä :)

20.1.2021

Lumetusjengi on tehnyt loistavaa työtä ja rinteiden lumetus onkin nyt loppusuoralla. Lumetuksessa ovat enää Iso-Street (tarve vielä pari lumetusvuorokautta) sekä Mini-Street ja Crossrata (lumetus saadaan päätökseen ensi viikon aikana). 

Päivän kuva: aurinkoa

14.1.2021

Lumetus etenee nyt todella rivakasti. Lisää rinteitä saadaan auki viikonlopuksi. Lumetus on käynnissä myös jo Kallenrinteessä (mini-streetillä ja crossaradalla). 

8.1.2021

Lumetus etenee hyvissä merkeissä. Urjarinteen viimesiä lumetuksia tehdään nyt ja Urjanrinne onkin avoinna sunnuntaista alkaen. Family Park avautuu tulevana viikonloppuna nyt laajemmin. Family Parkin liput ovat lauantaista alkaen normaalihintaiset. Iso-Streetin muokkausta on jo tehty ja ensimmäiset suorituspaikat avautuvat ensi viikon alkupuolella. Tarkennetaan tätä heti alkuviikosta.

7.1.2021

Lumitykit käyvät nyt 24/7. Pakkasta on ollut hyvin, tosin tänään on hieman lauhempi sää, mutta sään odotetaan viilenevän jo illalla. Lumetus on käynnissä laajalla rinnealueella ja on mahdollista, että saamme lisää laskettavaa tulevaksi viikonlopuksi. Tarkennetaan tätä perjantain aikana. Päärinne on saatu jo normaali leveyteen ja eilen saimme myös Perherinteen sompahissin käyttöön. Nyt on siis jo hyvä hissi- ja rinnekapasiteetti käytössä.

Päivän video: rinteet kuntoon

5.1.2021

Lumetuskeli on nyt hyvä, pakkasta on yli viisi astetta ja keli on suhteellisen tyyni. Lumetuskalusto on nyt täydellä teholla ja lunta syntyy paljon. Lunta tehdään nyt: Urjanrinteessä, Iso-Streetillä, Perherinteessä, Lasten Crossradalla, Mutkamäessä, Pulkkamäessä ja myös Päärinteen reunalla on muutama tykki lumetustyössä. Keskiviikkona saamme lisää hissikapasiteettiä, kun saamme Perherinteen sompahissin käyttöön. Tavoitteena on saada myös lauantaiksi Urjarinne auki. Tarkennetaan tilannetta lumetuksen edistyessä.

Päivän kuva: Hissilinjan muokkausta

3.1.2021

Vuosi 2021 on alkanut mukavan talvisissa merkeissä. Pakkanen on jälleen saapunut Sappeenvuorelle ja lumitykit saatiin jälleen käyntiin eilen lauantai-iltana. Sääennusteet lupaavat nyt hyvää talvikelejä pidemmäksi aikaa. Näiden ennusteiden myötä saamme lisää rinteitä ja hissejä auki tammikuun alkupuolella. 

26.12.2020

Pakkanen saapui joulupäivänä taas Sappeen rinteille ja lumetus käynnistettiinkin eilen illalla. Lisää lunta tehdä myös nyt jo avoinna oleviin rinteisiin. Avoinna ovat seuraavat rinteet: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne sekä Somparinne (kolme viimeistä ovat Family Parkin rinteitä). Myös Family Parkin molemmat mattohissit ovat taas kunnossa.

19.12.2020

Sappeen laskettelukausi on vihdoinkin alkanut :) Valitettavassti molempiin mattohissiin iski yllättävä tekninen vika, tämän vuoksi mattohissit ovat nyt poissa käytössä. Tavoitteena on korjata vika mahdollisimman pian. Pahoittelut.

15.12.2020

JES, tätä on odotettu ja paljon kyselty. Sappeen laskettelukausi 2020/2021 alkaa lauantaina 19.12. klo 9.00. Sappeen talvikausi starttaa siis tulevana lauantaina, eikä vain yhden vaan KUUDEN rinteen voimin. Avajaisissa ovat avoinna seuraavat rinteet: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne ja Somparinne. Yhdysrinteeseen asennetaan  4-6 reiliä/pressiä. Hisseistä avoinna ovat Päärinteen ankkurihissi, Hupsis- ja Rossirinteen mattohissit sekä Minisompahissi. Kaikki rinteet eivät ole vielä täydessä leveydessä avajaisissa, mutta kuitenkin mukavassa leveydessä turvalliseen lasketteluun.

14.12.2020

Sappeen tehokas lumetuskalusto sekä osaava lumetushenkilöstö on taikonut pienissä pakkasissa lunta erinomaisesta. Lunta on kertynyt jo niin paljon, että voimme kohta kertoa tarkempia avaustavoitteita. Pysy siis kuulolla :)

Päivän kuva: Sappee on talvinen

13.12.2020

Lumetus jouduttiin ajamaan alas perjantain ja lauantain välisenä yönä, niin kuin oli odotettu. Lumetustauko käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Rintesiin ammutut lumikasat levitettii ja ajettiin jo muotoon kahden rinnekoneen voimin lauantaipäivän aikana. Samalla näimme tarkasti, mistä lunta vielä puuttuu ja lumitykkejä laitettiin uusiin asemiin. Lumetus käynnistettiin jälleen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Toivottavasti alkuviikosta pystymme jo kertomaan tarkempaa avausajankohtaa.

Päivän kuva: taas mennään

11.12.2020

Lumetus on vielä toistaiseksi käynnissä, niin matalapaine - kuin hybriditykitkin. Lunta on tehty useissa eri rinteissä kuluvan lumetusjakson ajan. Sääennusteen mukaan joudumme kuitenkin ajamaan lumetuksen alas perjantai-lauantai välisenä yönä ja lumetus voitaisiin näillä näkymin käynnistää uudelleen lauantai-iltan. Lunta on kertynyt hyvin pienissä pakkasissa, mutta ei vielä kuitenkaan riittävästi, jotta rinteet voitaisiin avata turvallisina. Hieman tarvitsemme lumipatjaan lisää nyt lumetuksessa oleville rinteille, jotta rinteet voidaan kunnostaa rinnekoneella ja, että rinteet kestäisivät pitkälle kevääseen.

10.12.2020

Lumetus on ollut nyt käynnissä yhtäjaksoisesti maanantai-illasta saakka. Pakkanen on ollut turhankin maltillinen, mutta Sappeen lumetusjengi on tehnyt loistavaa työtä ja lumetus on edennyt maltillisista pakkasista huolimatta hyvin. Joudumme kuitenkin vielä odottamaan avausilmoituksen kanssa. Lumetus on nyt käynnissä:Päärinne-, Family Park- ja Perherinnealueella. Toivomme hieman kireämpää pakkasta.

Päivän kuva: Päärinne

8.12.2020

Lumitykit käynnistettiin eilen maanantai-iltana. Pakkanen kiristyi yön aikana jo sen verran, että saimme myös hybriditykkejä lumen tekoon. Lumetuskeliä sääennusteiden mukaan on luvassa nyt useammaksi päiväksi. Toivotaan pakkasia, jotta saadaan rinteitä jo auki.

Päivän video: Lumitehdas käy

3.12.2020

Lumetus käynnistettiin jälleen viime yönä. Pakkasta on sen verran, että pystymme lumettamaan rinteitä perinteisillä puhallintykeillä. Sääennusteen mukaan lumetusjakso jää jälleen lyhyeksi, mutta otetaan siitä kaikki irti.

Päivän kuva: lumetus käynnissä

30.11.2020

Talvikauden 2020/2021 tekeminen, toisin sanoen rinteiden lumettaminen on aloitettu eilen sunnuntai-iltana. Ensimmäinen lumetusjakso jäi odotetusti lyhyeksi ja tykit on sammutettu maanantaiaamun aikana. Tästä on hyvä jatkaa rinteiden lumettamista seuraavien pakkasjaksojen saapuessa.

Päivän kuva: lumetus aloitettu

10.11.2020

Talven tuntua ilmassa. Pakkasta on ollut jo parina yönä Sappeenvuorella. Lumitykit on viety viime viikolla rinteeseen ja lumetustiimi on jo täydessä valmiudessa lumetuksen aloittamiseen, kelien sen salliessa. Lumetusjärjestelmää on tehostettu myös tälle talvelle, sen myötä tavoitteena on saada heti kauden aloitukseen useampi rinne auki. 

Päivän video: tykit rinteeseen

 

23.3.2020 Valitettavasti Sappeen talvikausi 2019-2020 on päättynyt 23.3.2020, KIITOS KAIKILLE !

14.3.2020 Tänään on ollut hieno talvinen sää. Sappeen 11 rinnettä ovat hyvässä kunnossa ja avoinna normaalisti. Yöaikaan teemme vielä pieniä täsmälumetuksia, jotta voimme jatkaa kautta pitkälle huhtikuuhun.

7.3.2020 Lisää laskettavaa! Parkkitiimi on ahertanut viime yönä. Iso-Streetille asennettiin lisää reilejä sekä pressejä. Iso-Streetiltä löytyy nyt 14 suorituspaikkaa. Erittäin hyvä määrä siis. Kaiken kaikkiaan avoinna on 11 rinnettä, avoinna olevissa rinteissä lumitilanne on hyvä ja rinteet ovat erinomaisessa kunnossa. 

Päivä kuva: Iso-Street upgraidaus

Joko olet tutustunut blogiimme? Tsekkaa se täältä: Sappeen blogi

27.2.2020 Mahtavat sääolot jatkuvat niin laskettelijoille, kuin lumettajille. Rinteiden lumipatjaa on edelleen vahvistettu, yöaikaan on myös käynnistettu uusi kiinteä hybridilinja vahvistamaan Perhe- sekä Yhdysrinteen lumipatjoja. Lunta on rinteissä jo sen verran, että kausi jatkuu näillä näkymin pitkälle huhtikuulle. Avoinna olevat 10 rinnettä ovat erinomaisessa kunnossa. 

Päivä video: rinnekoneet vauhdissa

26.2.2020 Rinteiden lumetus on edelleen päällä. Vahvistamme nyt avoinna olevien rinteiden lumivahvuutta kautta linja, lunta on tehty yöaikaan myös kiinteillä hybriditykeillä. Paksumma lumipatjan myötä voimme jatkaa laskettelukautta pitkälle huhtikuulle. Nyt on avoinna 10 rinnettä, jotka ovat hienossa kunnossa. 

Päivän kuva: Urjanrinne

25.2.2020 Sappee on melkoinen talven ihmemaa. Saimme lisää laskettavaa Iso-Streetille viime viikon kehnoista sääoloista huolimatta. Iso-Streetin reiliosuus rakennettiin uusiksi ja 2.kummulle rakennettiin hyppyrit. Hieno suoritus parkkitiimiltä. Eilen saimme  jälleen lumitehtaan käyntiin. Nyt vahvistamme avoinna olevien rinteiden lumipatjaa, jonka myötä voimme jatkaa kautta pitkälle huhtikuulle.

Päivän kuva: lumitykki

21.2.2020 Pakkaset yllättivät eilen ja lumetusta pystyttiin tekemään pidempään mitä alunperin oli ajateltu. Nyt lumetus on stopissa ja olemme valmiina seuraaviin pakkasiin. Rinteet ovat hyvässä kunnossa ja niitähän on avoinna 10.

20.2.2020 Sappeella käytetään pienetkin pakkasjaksot hyväksi. Lumetus käynnistettiin viime yönä ja nyt on tehty lunta avoinna olevien rinteiden lumipatjan vahvistamiseksi. Lumetus päättynee tänään puolenpäivän aikoihin.

Päivän kuva: Päärinne

18.2.2020 Sääolot ovat mukavan keväiset, Sappeella on edelleen 10 rinnettä avoinna. Sääennusteet lupailevat pieniä pakkasjaksojakin, joten olemme valmiudessa käynnistämään jälleen lumitykit :)

Päivän video: Sappeen rinteet 18.2.2020

10.2.2020 Lisää laskettavaa on tarjolla. Parkkitiimimme ahersi eilen illalla Iso-Streetillä ja Iso-Streetin alaosa on nyt valmis. Alaosasta löytyy kattava valikoima erilaisia reilejä, onpa sillä pieni hyppykumpukin. Iso-Street on nyt läpi laskettavissa. 2.-  ja 3. kummulla ei ole vielä kuitenkaan suorituspaikkoja.

8.2.2020 Viimeisin lumetusjakso päättyi perjantai-iltana. Lunta saimme tehtyä hyvin ja sen myötä saimme lisää rinteitä auki. Uusina rinteitä avattiin Mutkamäki, FunSlope ja Iso-Streetin 1. kumpu. Iso-Streetin 1. kummulla on kaksi hyppyriä, hyppreistä sweet spottiin on n. 5 ja n. 10 metriä. Hyppyreiden jälkeen kaarretaan vielä Päärinteen puolelle, Iso-Street ei ole siis vielä läpi laskettavissa.

 

7.2.2020 Pakkaset ovat olleet nyt suotuisat ja Sappeen lumiosaaminen näkyy nyt konkreettisesti. Avaamme viikonlopulle lisää rinteitä. Lauantaina avaamme Mutkamäen, avaamme lauantaiksi myös Family Parkin Fun Slopen (sisältää myös Lasten Crossradan) sekä Iso-Streetin 1. hyppykummun. Kummulle tehdään kaksi hyppyriä. Family Parkin karuselli on jo nyt käytettävissä. Lumetushenkilökuntamme on tehnyt jälleen huikean työn. Lumetusta on tehty myös Iso-Streetillä koko rinteen pituudelta --> lisää kerrottavaa Iso-Streetistä lähipäivinä... Lumetusta on tehty myös Kamminrinteessä.

6.2.2020 Lumetus jouduttiin eilen ajamaan alas muutamaksi tunniksi, mutta saimme käynnistettyä lumetuksen jälleen myöhään keskiviikkoiltana. Lunta tulee jälleen hyvin ja mahdollista on, että saamme lisää laskettavaa vielä viikonlopuksi. Urjanrinne on jälleen auki, aiempaa leveämpänä. Mini-Street on avoinna, Mini-Street on toistaiseksi Yhdysrinteessä. Lumetusta tehdään nyt: Kamminrinteessä, Mutkamäessä, Alppiseikkailussa, Iso-Streetillä sekä Pulkkamäessä.

Päivän video: Mini-Street auki

5.2.2020 Lunta on tullut hienosti. Tänään sää hieman lauhtuu, jonka vuoksi lumen tuotto on hieman vähäisempää. Huomenna taas pakkanen kiristyy ja sen myötä saamme lumitehtaaamme taas tehokkaaseen käyttöön. Tänään lunta tehdään vielä Urjanrinteessä, jonka vuoksi Urjanrinne on vielä keskiviikon suljettuna. Huomiseksi Urjanrinteen lumitykit siirretään Kamminrinteeseen. Urjanrinne on siis torstaista alkaen avoinna. Lunta tehdään nyt myös Mutkamäessä. Tänään aloitamme Mutkamäen lumikasojen levityksen, lumetusta jatketaan Mutkamäessä samaan aikaan, kun lumikasoja levitetään. Lumetus on vielä päällä myös Iso-Streetillä, jotain kerrotavaa Iso-Streetin avauksesta voi olla perjantaina. Yhdysrinteen lumetus on saatu päätökseen, Yhdysrinne tulee toimimaan väliaikaisena Mini-Streettinä ja suorituspaikkojen rakentaminen aloitetaan keskiviikkona rinteiden suljettua. Lumetusta tehdään vielä myös FunSlope alueella sekä Pulkkamäessä. 

Päivän kuva: Mutkamäki

4.2.2020 Yksi Suomen tehokkaimmista lumitehtaista käynnistettiin maanantaipäivänä ja koko kalusto saatiin lumen tekoon illalla heti rinteiden suljettua. Lunta on tullut nyt mainiosti ja tavoitteena onkin saada lisää laskettavaa viikonlopuksi. Tiistain ajan teemme Urjanrinteeseen sekä Yhdysrinteeseen lisää lunta. Urjanrinne ja Yhdysrinne ovat suljetuina tiistain ajan.

Päivä kuvan: lumitehdas käynnissä

27.1.2020 Lumitehdas käynnistettiin jälleen eilen sunnuntai-iltana. Pakkasta on juuri nyt mukavasti, mutta sääennusteen mukaan lumetusjakso jää taas lyhyeksi. Nyt on lumitykkejä käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjanrinne (Urjanrinne on maanantain suljettuna), Iso-Streetillä, Fun Slopessa, Mutkamäessä, Perherinteessä sekä Pulkkamäessä

23.1.2020 Lumetus käynnistettiin jälleen eilen keskiviikkoiltana. Sää lauhtuu jo tänään torstaina ja sen vuoksi lumetusjakso jää jälleen lyhyeksi. Avoinna olevissa rinteissä lumitilanne on edelleen hyvä. Rinteitä on avoinna 7 (Urjanrinne, Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne sekä Somparinne.

Päivän kuva: Iso-Street

16.1.2020 Seuraava rinteiden lumetusjakso antaa vielä odottaa itseään. Avoinna on edelleen 7 rinnettä. Avoinna olevissa rinteissä lumitilanne on hyvä. Tervetuloa mäkeen.

Päivän kuva: Päärinne

11.1.2020 LISÄÄ RINTEITÄ AUKI. Lyhyen lumetusjakson myötä voimme avata Urjanrinteen huomenna sunnuntaina klo 12.00 alkaen. Urjanrinne on toistaiseksi avoinna normaalia kapeampana. Hienoa työtä taas osaavalta lumetushenkilökunnaltamme.

Päivän kuva: lisää rinteitä

10.1.2020 Lumetus käynnistettiin jälleen torstain ja perjantain välisenä yönä. Sääennusteen perusteella lumetusjakso jää lyhyeksi, mutta saanemme kuitenkin lisää laskettavaa tämän lumetusjakso myötä. Tarkennetaan tätä lauantaina. Nyt lumetus on käynnissä: Urjanrinteessä, Iso-Streetillä, Perherinteessä, Pulkkamäessä ja Mutkamäessä.

Päivän kuva: lumetusta

9.1.2020 Leuto sääjakso on ollut Pirkanmaalla valloillaan ja sen vuoksi lumetuksessa on ollut taukoa. Nyt sääennusteen mukaan pääsemme jälleen käynnistämään lumitykit hetkeksi. Leudoista sääoloista huolimatta Sappeen avoinna olevat rinteet ovat hyvässä kunnossa ja paksun keinolumipatjan peittämiä. Tervetuloa mäkeen!

Päivän video: rinnekatsaus

30.12.2019 Sappeen lumetushenkilöstö käytty viikonlopun lyhyen lumetusjakson erittäin tehokkaasti hyväkseen. Lisää rinteitä saadaan auki 31.12. alkaen, kun Perherinne saadaan avattua nyt ylhäältä saakka. Viimeisimmän lumetusjakson aikana saimme myös tehtyä normaalia kapeampina avoinna olelleille rinteille lisää lunta ja sen myötä myös lisää leveyttä. 31.12. alkaen avoinna ovat: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne sekä Somparinne.

27.12.2019 Lumetus on käynnistettu jälleen pienen tauon jälkeen eilen torstai-iltana. Pakkasta on alueella mukavasti ja tykkejä on saatu lumen tekoon tehokkaasti. Lumetus on käynnissä myös jo avoinna olevien rinteiden reunoilla ja tästä valitettavasti aiheutuu lumipöllyä myös avoinna oleville rinteille. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. 

Päivän video: lumitehdas käynnissä

20.12.2019 Lumetuksessa on ollut hieman taukoa suojakelien vuoksi. Keskiviikkona vastaavasti luonnonlunta tuli Sappeevuoren laella, jopa 20 cm. Nyt odottelemme pakkasia, jotta saamme lisää rinteitä lumetettavaksi ja sen myötä auki.

Päivän viedo: lumen peittämä Sappee

10.12.2019 Pakkaset saapuivat taas Sappeenvuorelle ja lumetus saatiin käyntiin viime yön aikana. Nyt pakkasta on jo sen verran, että myös hybridityki on käynnistetty. Valitettavasti tämä lumetusjakso jää lyhyeksi. Iloksemme voimme kuitenkin kertoa, että Sappeen laskettelukausi alkaa perjantaina 13.12. klo 16.00. Avajaisviikonloppuna on jo viisi rinnettä avoinna: Päärinne, Yhdysrinne, Hupsisrinne, Rossirinne sekä Somparinne. Family Parkin alaosasta (Minisompahissin ala-asemalta) pääsee laskemaan Perherinteen kautta myös alas. Yhdysrinteeseen asennetaan pari reiliä/pressiä. Rinteet ovat vielä normaalia kapeampina avoinna. 

Päivän video: kauden avaus

2.12.2019 Lumetus käynnistettiin lauantai-iltana. Pakkanen saisi olla kireämpää, jotta lumetusta pystyttäisiin tekemään tehokkaasti. Nyt lumetusta on tehty välillä koko lumetuskaluston voimin ja osittain pelkillä puhallintykeillä. Rinteiden avaaminen vaatisi vielä muutaman hyvän pakkaspäivä ja nyt voimassa olevan sääennusteen mukaan lumetus joudutaa ajamaan alas tiistai-iltana. Näin ollen avaaminen siirtyy itsenäisyyspäiväviikonlopun jälkeiseen aikaan.

Päivän video: lumetusta

25.11.2019 Lumetus käynnistettiin pienen paussin jälkeen lauantai-iltana. Lunta on tehty pienessä pakkasessa, kertymä on sen vuoksi ollut pientä. Haluamme kuitenkin avata rinteet mahdollisimman pian ja silloin teemme lunta myös pikku pakkasissa. 

Päivän video: Päärinne

8.11.2019 DAY4 Lumetus on ajettu alas tänään aamuyöllä, lauhtuneen sään vuoksi. Ensimmäinen lumetusjakso oli erinomainen, eikä ensimmäisten rinteiden avaaminenkaan ollut kaukana. Työt sujuvat, kun on osaava henkilökunta ja tehokkaat välineet. Lunta tehtiin ensimmäisen lumetusjakson aikana n. 50 000 m³, se on noin viidennes tarvittavasta lumimäärästä ja kaikki tämä vain reilussa kolmessa vuorokaudessa. Lunta on rinteillä sen verran, ettei pitkätkään lämpimät sääjaksot niiitä sulata. Jäämme odottelemaan siis seuraavaa lumetusjaksoa.

Päivän kuva: Tykit huilaa

 

7.11.2019 DAY3 Nyt lunta tulee mahtavasti. Tehostettu lumetusjärjestelmä, osaava henkilökunta ja hyvät pakkaset ovat tae tehokkaasta toiminnasta. Lunta on nyt tullut lumitykeistä hienosti ja rinteissä on jo erittäin hyvät pohjat. Harmillisesti lumetus joudutaan ajamaan nyt lämpenevän sään vuoksi alasi tämän päivän/ensi yön aikana. Ensimmäisten rinteiden avaaminen ei olisi enää monestä päivästä kiinni. Jäämme seuraamaan siis sääennustuksia. 

Päivän kuva: Perherinne

 

6.11.2019 DAY2 viimeinen vuorokausi on ollut hyvää lumetuskeliä. Lumitykkien lumen tuotto on ollu tehokasta. Harmillisesti sääennusteen mukaan sää lauhtuu ja lumetus päättyisi tältä osaa perjantaina, joten avausajankohtaa ei voida vielä ennustaa. Mutta nyt tulee erittäin hyvät pohjat rinteisiin. Lumetus käynnissä edelleen 7 rinteessä.

Päivän kuva: Hupsisrinne

 

5.11.2019 Rinteiden lumetus on aloitettu myös Pirkanmaalla, kun Sappeen rinteiden lumetus aloitettiin eilen maanantai-iltana. Nyt lumetusta tehdään pikku pakkasessa, mutta suurinosa Sappeen lumetuskalustosta on jo kuitenkin käytössä. Lunta tehdään nyt seuraavissa rinteissä: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Hupsisrinne, Rossirinne, Somparinne sekä FunSlope. 

Päivän video: Talvet tehdään 2019/2020

 

23.4.2019 Sappeen talvikausi 2018-2019 on päättynyt, kiitos kaudesta kaikille asiakkaillemme !
15.4.2019 Sappeen laskettelukausi jatkuu jo perinteiseisti pisimpään eteläisen Suomen hiihtokeskuksista. Rinteet ovat vielä hyvässä kunnossa. Pääsiäisenä voi nautiskella laskettelusta myös siis eteläisessä Suomessa

22.3.2019 Kauden parhaimmat lasketteluolosuhteet ovat nyt täällä. Rinteet ovat paksun tykkilumipatjan peittämiä ja rinteet ovat edelleen hyvässä kunnossa. Kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat avoinna. Sappeen kausi jatkuu pääsiäiseen saakka.

22.2.2019 Sääolot ovat olleet viime päivinä vaihtelevia. Sappeen rinteet ovat täysin tykkilumen peittämiä. Tykkilumi kestää vaihtelevia sääolosuhteita paljon paremmin, kuin luonnon lumi. Rinteet ovat siis edelleen paksun lumipatjan peittämiä ja hyvä kunnossa. Sappeen laskettelukausi jatkuu pitkälle huhtikuulle saakka. Tervetuloa rinteisiimme :)

Päivän kuva: Iso-Street

22.1.2019 Viime viikonlopun ja maanantain aikana olemme muokanneet ja kalustaneet Mini-Streetin ja Crossaradan. Sappeen kaikki rinteet ja hissit ovat nyt avoinna. Nauti talvesta :)

 

18.1.2019 Lumetus on saatu tämän talven osalta päätökseen. Kaikki muut rinteet ovat avoinna, poislukien Crossrata ja Mini-Street. Mini-Streetille tehdään viikonlopun aikana muotoon ajoa sekä suorituspaikkojen kalustaminen. Crossrata ja Mini-Street avataan ensi viikon alussa.

16.1.2019 Lumetus on erittäin lähellä loppuaan. Lumetus on enää käynnissä Kallenrinteessä. Tarvitsemme vielä pari pakkaspäivää, jonka jälkeen kaikki lumet on tälle kaudelle tehty. Mini-Streetin muokkaus vaatii myös pari rinnekonetyöpäivää, jonka jälkeen voimme avata Kallenrinteen kokonaiduusessaan.

Päivän kuva: Iso-Streetin alaosan suorituspaikat

7.1.2019 Avoinna olevien rinteiden määrä on ajankohtaan nähden erinomainen. Seuraavan lumetusjakson alkaessa lumetusta tehdään enää Iso-Streetillä sekä Kallenrinteessä.

4.1.2019 Lumetusolosuhteet ovat olleet viime päivinä haasteellisia myrkystä johtuen, mutta lumetushenkilöstömme on tehnyt loistavaa työtä vaikeissa olosuhteissa. Lisää rinteitä avataan viikonlopun aikana. Viikonlopun jälkeen lumetus onkin jo loppusuoralla ja viimeisetki rinteet avataan tammikuun alkupuolella.

28.12.2018 Lumetus on ollut nyt stopissa muutaman päivän leudoista sääoloista johtuen. Sääennuste lupaa hyvää lumetuskeliä ensi viikolle. Lumetus on käynnistetty jo kaikissa Sappeen rinteissä, joten lumetustilanne näyttää oikein hyvältä.

Päivä kuvat: Iso- Street on osittain jo auki 

22.12.2018 Lumettajat ja rinnekonekuskit ovat nyt painaneet hommia hyvään tahtiin. Rinteitä avutuu lisää laskettavaksi ja muutenkin lumetus on edennyt hyvää tahtia. Lumetus on joka tehty tai meneillään kaikissa muissa rinteissä, paitsi Kallenrinteessä. 

Päivän kuva: iltamäki

20.12.2018 Lumetus käynnistetty viime yönä. Sääennusteen mukaan pakkanen kiristyy viikon kuluessa, joilloin saadaa lumitykeistä lisää tehoja irti. Lumetus on levinnyt Kamminrinteeseen ja Mutkamäkeen saakka, lumetuksessa on myös Iso-Street.

Päivän kuva: lumetus käynnistetty jälleen

18.12.2018 Lumetus on nyt stopissa, mutta käynnistetään jälleen sääolojen niin salliessa. Avoinna on seuraavat rinteet: Päärinne, Yhdysrinne, Hupsisrinne, Rossirinne ja Somparinne. Tavoitteena on, että viikonloppuna avataa lisää rinteitä.

Päivän kuva: Facebook-kuva

13.12.2018 Lumetus on käynnistetty jälleen viime yönä. Lumetus on käynnissä nyt laajalla rintamalla. Harmiksemme pakkasta on niukanlaisesti, mutta lumetusta tehdään olosuhteiden mukaan.

Päivän kuva: Hupsisrinne

4.12.2018 Lumetus on sääolojen vuoksi ajettu viime yönä alas. Rinnekonekuskit ovat aloittaneet lumetuskasojen levitykset viime yönä. Lunta on sen verran, että tulevana lauantaina Sappeella lasketellaan kauden Pre Opening merkeissä. Tavoitteena on, että seuraavat rinteet ovat avoinna: Päärinne, Yhdysrinne, Rossirinne ja Somparinne. Rinteet voivat olla avoinna normaalia kapeampana. Tavoitteena on, että seuraavat hissi ovat auki tulevana viikonloppuna: 1 x ankkurihissi, pitkä mattohissi ja Minisompa. Seuraavalla viikolla keskitymme myös viikonloppuna avoinna olevien rinteden lumettamiseen, joten rinteet ovat arkipäivinä vielä kiinni.

29.11.2018 Lumetus on sääolojen vuoksi ajettu alas viime yönä. Ensimmäisten rinteiden avaamiseen tarvisemme vielä muutaman päivän pakkaset. Lumetushenkilöstö on nyt valmiudessa ja lumetus aloitetaan heti, kun olosuhteet sen sallivat.

27.11.2018 Lumetus on nyt koko lumetusarsenaalin voimin käynnissä. Pakkasta saisi olla enemmän, jotta lumetus olisi tehokkaampaa. Lumetus on nyt käynnissä seuraavissa rinteissä: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Somparinne, Rossirinne ja FunSlopessa.

Päivän video: Lumetusta Sappeen rinteillä 27.11.

21.11.2018 Lumetus käynnistettiin jälleen eilen illalla. Yöllä pakkasta oli jo kohtuullisesti, mutta nyt päivällä lämpötila on noussut parilla asteella. Lumetus on käynnissä nyt Päärinnealueella, Perherinteessä sekä Family Parkissa.

Päivän kuva: ilmakuva

20.11.2018 Sappeen rinteiden lumetus talvikaudelle 2018/2019 on aloitettu maanantai-iltana. Lumetus oli yön ajan käynnissä Päärinteessä ja Perherinteessä. Lumetus on päivän ajaksi ajettu alas.

Päivän kuva: Lumetus aloitettu

16.4.2018  Sappeen talvikausi 2017-2018 on päättynyt, kiitos kaudesta !
30.3.2018 Kaikki rinteet ovat avoinna ja loistokunnossa. Lunta riittää rinteissä vielä reilusti ja kausi jatkuu aina 15.4. saakka.

Päivän video: Päärinne

29.1.2018. Kaikki rinteet ovat nyt avoinna. Iso-Streetini yläosa on tiistaina osan päivää suljettu 3.kummun rakennustöiden vuoksi. Iso-Street avataan kokonaisuudessa tiistai-iltapäivällä.

24.1.2018 Lumetus on talvikaudelta 2017/2018 saatu päätökseen. Joitan vahvistuslumetuksia voidaan vielä tehdä, jotta pystymme takaamaa talvikauden aina 15.4. saakka. Viimeisiä rinteitä ajetaan vielä muotoon ja tavoitteena on, että kaikki rinteet ja hissi ovat avoinna 27.1. Tarkennetaan tämä vielä perjantaina.

Päivän kuva: Pisten Bully

17.1.2018 Lumetus etenee nyt hyvää tahtia. Viikonloppuna avataan lisää rinteitä sekä hissejä.

16.1.2018 Talvinen keli on nyt valloillaan Sappeenvuorellea. Lumetus on tehokasta, mutta kova tuuli haittaa juuri nyt lumetusta. Viikonloppuna saamme lisää hissejä ja rinteitä auki.

12.1.2018 Lumetus etenee nyt kohtuullista tahtia, pakkasta saisi olla muutama aste enemmän jotta lumetus olisi tehokasta. Siitäkin huolimatta avaamme viikonlopulle lisää rinteitä. Viikonloppuna lasketellaan seuraavissa rinteissä: Urjanrinteessä, Päärinteessä, Yhdysrinteessä, Rossirinteessä ja Somparinteessä. Urjarinne on alkuviikon suljettuna (teemme lisälumetusta rinteeseen). Hisseistä viikonloppuna on avoinna: 2 x ankkuri, pitkä mattohissi sekä Minisompa, hissikapasiteetti on tuolloin: 4594 hlö/tunti.

10.1.2018 Pakkaset ovat pysyneet Sappeenvuorella ja lumetus on nyt käynnissä 24/7. Tänään saamme Somparinteen auki, jonka myötä myös Minisompa-hissin. Tavoitteena on avata myös Yhdysrinne ja toinen ankkurihissi viikonlopulle.

9.1.2018 Vuoden vaihde ja loppiainen sujuivat Sappeella vilkkaissa merkeissä. Rinteiden lumetus päästiin aloittamaan pitkän tauon jälkeen loppiaisiltana. Lumetuskelit jatkuvat sääennusteen mukaan seuraavat kaksi viikkoa, joten pääsemme avaamaa lisää rinteitä ja hissejä piakkoin.

27.12.2017 Viimeisimmätkin pikku pakkaset joulunaikaan käytettiin lumetukseen ja nyt torstaina Sappeen laskettelukausi 2017/2018 starttaa. Avoinna ovat avajaispäivänä Päärinne (koko pituudelta, leveys on normaalista rinneleveydestsä 1/2 - 3/4) sekä uuden Family Parkin Rossirinne. Hisseistä auki ovat: Päärinteen ankkurihissi sekä Family Parkin pitkä mattohissi.

Tunnelmia rinteeltä: laskettelukausi alkaa

21.12.2017 Sääennusteen mukaan lumetus käynnistetään jälleen tänään torstai-iltana. Sääennuste lupaa nyt muutamia lumetuspäiviä seuraavalle viikon ajanjaksolle. Toivottavasti ennusteet pitävät ja pääsemme ilmoittamaan avauspäivästä pian.

18.12.2017 Lumetus käynnistettiin sunnuntai-iltana pikku pakkasessa. Lumetusjakso jäi taas lyhyeksi, lumetus laitettiin stoppiin maanantai-iltapäivällä.

13.12.2017 Lumetus oli hetken aikaa stopissa tiistaina, mutta käynnistetty jälleen viime yönä. Lumetus on ollut katkonaista sääoloista johtuen. Haluamme saada rinteet auki mahdollisimman pian, joten pyrimmä lumettamaan aina kuin se mahdollista.

Päivän video: Päärinteen fiilikset

12.12.2017 Haluamme saada rinteet auki mahdollisimman pian. Pyrimme nyt käyttämään kaikki lumetuskelit hyväksi. Lumetus käynnistettiin maanantai-ilta, mutta joudumme ajamaan lumetuksen alas nyt tiistain aikana.

7.12.2017 Yöllä pakkanen on käynyt jopa -10 asteessa. Koko lumetuskalusto on nyt käytössä. Lumetus on käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjarinne, Päärinne, Yhdysrinne, Rossirinne, Somparinne ja Perherinne.

5.12.2017 Lumetus käynnistetty maanantai-iltana pikku pakkasessa. Lumitykeistä käynnissä on matalapainetykit.

Päivän kuva: Pole Cat

2.11.2017 Talvikauden 2017/2018 lumetus aloitettiin eilisiltana. Pakkanen kävi yön aikana jopa -10 asteessa. Koko lumetuskalusto on nyt käytössä ja lunta tehdään seuraavissa rinteissä: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Rossirinne, Somparinne.

Päivän video: lumetus aloitettu

26.10.2017 Lumitykit on viety asemiin Päärinteeseen odottelemaan lumetuspakkasten saapuvaksi. Lumetus aloitetaan, kun pakkasta on muutama aste ympärivuorokauden useiden peräkkäisten päivien ajan. Luonnonlunta on tullut viime yön ja tämän päivän aikana jo n. 15 cm. Laskettelukauden avaus lähestyy.

Päivän video: lunta tupruttaa

18.4.2017  Kiitos kaudesta ! Sappeen talvikausi 16/17 on päättynyt, kiitos kaikille asiakkaillemme ! :) Nähdään viimeistään ensi talvena, Hyvää kesää !

10.4.2017 Sappeen kausi jatkuu jo perinteiseen tapaan muita eteläisen Suomen hiihtokeskuksia pidemälle. Muuta ovat siis eteläisessä Suomessa sulkeneet rinteensä, mutta Sappeen kausi vaan jatkuu. Sappeen laskettelukausi 2016/2017 päättyy ma 17.4. klo 16.00. Aukiolopäiviä tulee jopa 157 päivää! Osa rinteistä on nyt jo suljettu, mutta avoinna olevat rinteet ovat edelleen hyvässä kunnossa.

Päivän kuva: Snow Park

30.3.2017 Kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat avoinna sekä hyvässä ja lumisessa kunnossa. Sappeen laskettelukausi jatkuu pääsiäiseen saakka.

Päivän kuva: Sappee SnowHow

23.3.2017 Kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat paksun tykkilumipatjan peittämät. Kaikki rinteet ovat siis edelleen avoinna. Sappeen laskettelukausi jatkuu pääsiäiseen saakka.

16.3.2017 Kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat avoinna. Sappeen kaikki rinteet ovat lumetettu, joten rinteitä peittää vielä paksu tykkilumikerros. Sappeen kausi jatkuu pääsiäiseen saakka.

21.1.2017 Kaikki rinteet, suorituspaikat ja hissit ovat avoinna. Arkipäivisin kaikki hissit eivät ole käytössä, mutta kaikkia rinteitä pääsee kyllä laskemaan. Mini-Streetin/Crossradan hissi ei ole käytössä ma, ke, to. Mini-Street ja Crossrata ovat tuolloinkin avoinna, mutta hissinousu tulee tehdä tuolloin Urjan/Päärinteen hissiä käyttäen.

20.1.2017 Kaikki rinteet ja suorituspaikat ovat avoinna. Pienimuotoisia rinteiden lumivahvuuden parantamisia tehdään vielä seuraavilla pakkasjaksoilla, mutta ne eivät vaikuta avoinna oleviin rinteisiin.

10.1.2017 Sääolot lauhtuivat sen verran, että lumetus on nyt pienellä paussilla. Lumetus jäi harmittavasti paria päivää vajaaksi. Kaikki rinteet ovat jo kuitenkin avoinna, mutta osa rinteistä ei ole koko pituudeltaan auki. Iso-Street on vielä paria kumpua vaille valmis. Mini-Streetillä on nyt kolme reili/pressikumpua, hyppyreitä ei siis vielä ole. Crossrata on avoinna siirtymäreitille saakka.

Päivän video: Mini-Street

7.1.2017 Pakkanen on laskenut mukaviin ulkoilulukemiin. Tänään saimme Kamminrinteet auki, joten lumetus on jo loppusuoralla. Lumetu on käynnissä vielä Iso-Streetin 3.kummulla sekä Kallenrinteessä (Crossradalla ja Mini-Streetillä).

4.1.2017 Pakkanen on pysynyt mukavissa lukemissa ja lumetus onkin jo loppusuoralla. Lumetus on vielä käynnissä Iso-Streetilla, Kamminrinteessä ja Kallenrinteessä.

2.1.2017 Lumetus on käynnistetty parin viikon tauon jälkeen. Lumetus on nyt käynnissä Iso-Streetillä, Kamminrinteessä sekä Kallenrinteetssä (Mini-Street ja Crossrata).

19.12.2016 Viikonloppuna saimme lisää rinteitä auki. RInteitä on jo mukava määrä avoinna joulunajan lomasesonkiin. Avoinna ovat seuraavat rinteet: Urjanrinne, Päärinne, Iso-Street 4/6, Yhdysrinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne, Hupsisrinne, Lasten Crossrata, Perherinne, Mutkamäki ja Alppiseikkailu. Vaihtoehtoja löytyy jo moneen makuun. Lumetusta jatkentaan seuraavan pakkasjakson myötä.

13.12.2016 Lumetus etenee hyvissä merkeissä. Lisää laskettavaa valmistui jo tälle päivälle, kun Lasten Crossrata ja Iso-Streetin alaosan reilikumpu valmistuivat. Viikonlopulle on tavoitteena avata lisää rinteitä.

Päivän kuva: Iso-Streetin reilikumpu

10.12.2016 Lumetus on käynnistetty jälleen perjantai-iltana. Lumetus on nyt käynnissä: Mutkamäessä, Kamminrinteessä, Iso-Streetillä ja Alppiseikkailu-rinteessä. Rinteistä avoinna ovat: Urjanrinne, Päärinne, Yhdysrinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne, Perherinne sekä Iso-Streetin 1.kumpu. Ensi viikolla on ensimmäinen kymppitiistai, jolloin on tavoitteena avata Iso-Streetin alaosan reilikumpu.

Päivän kuva: Urjanrinteeltä

6.12.2016 Lumetus on ollut katkonaista viimeiset päivät. Nyt pakkanen on kuitenkin erinoimainen lumetuksen näkökulmasta. Ensi viikonlopulle saammekin lisää rinteitä auki. Avaamme la 10.12. Urjanrinteen ja Perherinteen. Myös Iso-Streetin 1.hyppykumpu valmistuu lauantaiksi, asennamme myös muutaman reilin/pressin Iso-Streetin alaosaan ensimmäiselle kymppitiistaille.

Päivän kuva: Itsenäisyyspäivä

2.12.2016 Lumetusolosuhteet vaihtelevat nyt hyvän ja haasteellisen välillä. Hybriditykkien osalta viimeinen vuorokausi on ollut päälle ja pois hommaa. Lumetus on kuitenkin siis päällä 24/7 käytösssä olleiden tykkien määrä on vaihdellut sääolojen mukaan. Rinteistä ovat edelleen avoinna: Päärinne (nyt koko leveydeltä), Yhdysrinne (muutamalla pressillä/reilillä varustettuna), Siirtymärinne ja Alkeisrinne.

Päivän kuva: PisteBully

29.11.2016 Sääolot ovat olleet nyt erittäin hyvät lumetuksen kannalta, pakkanen on 10 asteen paikkeilla eikä tuulikaan haittaa lumetusta. Koko kaluston on nyt käytössä. Rinteet ovat vielä tänään tiistaina suljettu, mutta huomisesta alkaen jälleen avoinna normaali aukioloaikojen mukaisesti.

Videoklippi tiistaiaamulta: Lumetuksen keskeltä

28.11.2016 Rinteiden lumetus on pienen tauon jälkeen käynnistetty sunnuntaipäivänä. Pakkasta on nyt kolme astetta, juuri ja juuri sen verran, että hybridit tuottavat myös lunta. Iltaa kohden pakkasen pitäisi kiristyä ja sen myötä myös lumen tuotto pitäisi parantua. Lumetusta tehdään nyt: Urjanrinteessä, Päärinteessä, Iso-Streetillä, Yhdysrinteessä, Siirtymärinteessä, Alkeisrinteessä ja Perherinteessä. Rinteet ovat nyt maanantaina ja huomenna tiistaina suljettu, teemme siis jo avatuissa rinteissä lisälumetusta. Keskiviikosta alkaen rinteet avoinna jälleen normaali aukioloaikojen mukaisesti.

Päivän kuva: Päärinne TechnoAlpin

23.11.2016 Lämmin sääjakso on ollut nyt vallitsevana Sappeen alueella ja koko eteläisessaä Suomessa. Viikonlopun sääennuste lupailee jo talvisempaa ja näillä näkymin lumetus aloitetaan jälleen sunnuntaina. Avoinna olevat rinteet ovat edelleen lumen peitossa ja laskettavassa kunnossa.

Päivän kuva: Yhdysrinne

15.11.2016 Lumetus on ajettu viime yönä alas lauhtuneen sään vuoksi. Taukoa lumetuksen suhteen näyttäisi sääenneusteen mukaan tulevan ainakin viikon verran.

12.11.2016 Tänään on Sappeen laskettelukauden 2016/2017 avaus. Avoinna ovat Päärinne (vajaalla leveydellä), Yhdysrinne (rinteessä on yksi pressi ja yksi reili), Siirtymärinne sekä Alkeisrinne. Lumetus on käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Päärinne, Iso-Street, Perherinne, Lasten Crossrata sekä pulkkamäki.

10.11.2016 Lumetusta tehdään nyt pikku pakkasessa. Koko lumetuskalusto on edelleen päällä. Lumetus on nyt meneillää seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Päärinne, Iso-Street, Yhdysrinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne, Lasten Crossarata, Pulkkamäki ja Perherinne.

Päivän video: Lumetuscheck

9.11.2016 Lumetus etenee suunnitelman mukaan. Pakkanen on hieman hellittänyt,mutta koko lumetuskalusto on edelleen työn touhussa.

Alkeisrinteen muokkausta: video

8.11.2016 Lumetus etenee kovasta itätuulesta huolimatta suunnitelman mukaan. Koko lumetuskalusto on käytössä ja lumetus on nyt käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Päärinne, Yhdysrinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne sekä Perherinne.

Lumetuscheck video: video

7.11.2016 Lumetus on edennyt hyvin hieman tuulisissa olosuhteissa. Laskettelukautemme starttaa la 12.11. neljän rinteen voimin. Tällä hetkellä lumetamme vielä seuraavia rinteitä: Päärinne, Yhdysrinne, Siirtymärinne ja Alkeisrinne. Lumetukalustoa siirrettään näiden valmistuessa: Urjanrinteeseen, Perherinteeseen ja Iso-Streetille

5.11.2016 Rinteiden lumetus aloitettiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Pakkasta on sen verran, että käytössä on jo hybridijärjestelmä sekä matalapainetykit. Lumetus on käynnissä seuraavissa rinteissä: Päärinne, Yhdysrinne, Siirtymärinne sekä Alkeisrinne.

1.11.2016 Sappeen kesäkausi päätty jokin aika sitten. Rinteet ovat syksyn aikana niitetty kesän aikana rinnealueita vallanneista pajukosta ja heinikosta. Päärinteessä ovat matalapainetykit jo asemissa. Hybriditykit viedään myös lähipäivinä rinteeseen. Sääennuste lupaileekin jo ensi viikolle talvista keliä ja miehistö valmistautuu jo lumetukseen. Hyvältä siis näyttää!

Kuva syysrinteiltä: Sappee syksy

Su 17.4. Kausi 2015-2016 päätynyt, kiitos asiakkaillemme kuluneesta kaudesta !
Ma 11.4. Lista päivitetty viikonlopuksi 16.-17.4.2016
La 9.4. lista päivitetty

Pe 8.4. Pulkkamäki suljettu.

To 31.3.2016 Hiihtoladut ja luistinrata ovat suljettu tältä kaudelta. Rinteissä lunta on vielä reippaasti ja rinteet ovatkin avoinna 17.4. saakka.

Pe 18.3.2016  Ladut ovat pystytty koneellisesti kunnostamaan tänään perjantaina (18.3.) ja ovat hiihdettävässä kunnossa. Paikkapaikoin voi kyllä olla jäisä kohtia ja muutamassa kohdassa on myös maata näkyvissä, joten noudatattehan turvallisuutta hiihtolenkeillä.
Hiihtoladut 2,5 km ja  4,5 km ovat avoinna. Ladut ovat hiihdettävissä perinteisellä ja luistelutyylillä.

23.2. Luonnonlunta on sadellut Sappeelle jo sen verran, että 2,5 km ja 4,5 km hiihdoladut ovat hiihtokunnossa. Laduilta löytyy väylät perinteiselle- sekä vapaalle tyylille. Rinteissä lumitilanne on talvinen ja näin ollen hyvä. Kaikki rinteet ovat siis avoinna ja hyvässä kunnossa. Kuvia Sappeen rinteiltä löydät Sappeen Facebookista sekä Instagram tililtämme.

18.1. Lumetus on saatu tältä kaudelta päätökseen. Crossradan muokkaus on par'aikaa meineillään. Ensi yönä aloitetaan myös Mini-Streetin muokkaus lumien osalta. Tavoitteena saada lisää suorituspaikkoja auki ensi viikonlopuksi.

16.1. Kallenrinteen Crossaradan muokkaustyötkin ovat jo käynnissä. Lumetusta jäljellä enää parisen vuorokautta. Lumetusta tehdään enää Kallenrinteessä ja Iso-Streetillä. Iso-Streetti valmistuu myös hiljalleen, eilein illalla valmistui alaosan reilikumpu. Suorituspaikoista löytyy kuvia Sappee Snow Parkin Facebook-sivuilta.

Iso-Streetin uudet suorituspaikat: Snow Park Facebook

15.1. Lumetus on nyt jo loppusuoralla. Tykkejä on pari kappaletta vielä Iso-Streetillä lumettamassa 3.kumpua. Kallenrinteen Mini-Streettiä ja Crossrataa ampuu vielä useampikin tykki. Huomenna lauantaina avoinna onkin jo 10 rinnettä. Avoinna on myös Lasten Crossrata sekä Iso-Streetin 2.kumpu ja lauantaista alkaen alin reilikumpu.

Päivän video: 2.kumpu

11.1. Pakkaset ovat nyt laskettelijankin mieleen, tällä hetkellä Sappeenvuorella on pakkasta -11 astetta, kelit ovat hyvät siis lumetukseen sekä lasketteluun. Lumetus onkin nyt jo loppusuoralla. Mutkamäki/Alppiseikkailu alueella tehdään viimeisiä lumetuksi ja sieltä saatanee tykit pois parin päivän sisällä. Lumetus on aloitettu myös jo Kallenrinteessä. Joten aktiivista lumetusta tehdään vielä Iso-Streetillä ja Kallenrinteessä. Ensi viikonlopulle avataan Iso-Streetistä jo noin puolet sekä Mutkamäki sekä Alppiseikkailu, Kamminrinne avattanee jo huomenna tiistaina.

9.1. Pakkaset ovat hieman onneksi hellittäneet Sappeenvuorella. Tehokkaaseen lumetukseen ihanteellinen pakkanen olisi noin -15 astetta. Kova pakkanen on tehnyt lumetustyöstä haasteellista, etenkin kaluston suhteen. Eilen molempiin rinnekoneisiimme tulikin sähkövika, joka aiheutti sen ettei konekuskit ehtineet rakentamaan Iso-Streetin 1.kumpua. Muut rinteet on kuitenkin ajettu normaalisti ja ovat sitä myöden priimakunnossa. Lumetus on meneillään nyt: Mutkamäessä, Alppiseikkailussa, Kamminrinteessä ja Iso-Streetillä.

8.1. Kireä pakkanen jatkuu Sappeenvuorella, miehistö ja lumetuskalusto ovat kovilla näissä arktisissa olosuhteissa. Lumetusmiehistölle isot kiitokset jaksamisesta näissä olosuhteissa. Lauantaina 9.1. lasketellaan jo seitsämässä rinteessä. Lumetus on tällä hetkellä käynnissä seuraavissa rinteissä: Mutkamäki, Alppiseikkailu, Iso-Street ja Kamminrinne. Alkuviikosta saamme myös Mutkamäen, Kamminrinteen ja Alppiseikkailun lumetuksen valmiiksi, lumetus on sen jälkeen käynnissä vain Kallenrinteessä ja Iso-Streetillä.

Päivän video: 360 astetta

6.1. Pakkaset ovat kireät Sappeenvuorella, viime yönä pakkanen kävi -24,4 asteessa. Keli on myös tyyni, joten lumetus on nyt erittäin tehokasta. Lumetus on meneillään seuraavissa rinteissä: Kammirinne, Iso-Street, Perherinne, Mutkamäki, Alppiseikkailu. Loppiaisena ovat avoinna seuraavat rinteet: Urjanrinne, Päärinne, Yhdysrinne, Siirtymärinne ja Alkeisrinne. Lauantaina avaamme lisää rinteitä.

4.1.2016 Uusi vuosi toi tulleessaan talviset pakkaset. Nyt lumetus etenee erittäin rivakasti. Uusia rinteitä avataankin jo loppiaiseksi. Lumetus on nyt käynnissä: Urjanrinteessä, Yhdysrinteessä, Perherinteessä, Mutkamäessä, Kamminrinteessä ja Iso-Streetillä.

1.1.2016 Pakkanen kiristyy mukavasti, joten saamme lisää lumetustehoja rinnealueelle. Alkeisrinne on jo lumetettu, par'aikaa sinne ajetaan pintoja valmiiksi. Siirtymärinteeseen tehdään vielä levennyslumetusta. Päärinteen alaosa on jo hyvässä leveydessä, mutta yläosaan tehdään vielä lisää lunta. Lumetus on nyt käynnissä: Urjanrinteessä, Päärinteessä, Iso-Streetillä, Yhdysrinteessä, Siirtymärinteessä, Alkeisrinteessä, Hupsisrinteessä ja Perherinteessä.

Päivän video: Rinteet kuntoon

30.12. Lumetus käynnissä edelleen koko tykkikaluston voimin. Pakkasta on vain muutama aste, joten lumen tuotto ei ole nyt maksimaallinen. Lumetus on käynnissä nyt seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne, Lasten Crossrata ja Hupsisrinne.

28.12. Lumetus käynnistetty jälleen Tapaninpäivänä. Pakkaset ovat olleet kohtuullisia, mutta länsituuli hieman hankaloittaa täsmälumetusta. Lumetus on käynnissä nyt matalapainetykeillä ja hybriditykeillä: Päärinteessä, Siirtymärinteessä, Perherinteessä, Alkeisrinteessä sekä Siirtymärinteessä.

15.12. Lumetus on edelleen käynnissä pikku pakkasessa. Yöllä pakkanen kävi viidessa asteessa jolloin myös Perherinteen hybridejä kännisteltiin.

Päivän kuva: Päärinteestä

14.12. Lumetus käynnistetty tänään aamupäivällä pitkän tauon jälkeen. Lumetus on tällä hetkellä käynnissä matalapainetykein: Päärinteessä ja Siirtymärinteessä sekä hybridtykein Alkeisrinteessä.

24.11.2015

Talvikauden 2015/2016 lumetus aloitettiin pikku pakkasessa ma 23.11. aamupäivällä. Ensimmäinen jakso jäi varsin lyhyeksi, mutta jostainhan se on aloitettava. Lumetus on käynnissä matalapainetykein: Päärinteessä ja Siirtymärinteessä.

_______________________________________________________________________________________________

Talvikausi 2014/2015

27.1. Lumetus on suurimmaksi osaksi nyt paketissa. Lauantaista alkaen onkin kaikki rinteet ja hissit avoinna. Vielä kuitenkin tehdään parina tulevana pakkaspäivänä vahvennuslumetuksia rinnealueella, jotta voimma taata lumen riittävyyden pitkälle kevääseen.

21.1. Viimeisiä lumetuksia tehdään vielä Kallenrinteessä (Crossrata ja Mini-Street) sekä Iso-Streetillä. Mutkamäkeen tehdään parina päivänä vielä vahvennuslumetusta, jotta varmistamme lumen riittävyyden pitkälle kevääseen. Tämän vuoksi Mutkamäki ja Alppiseikkailu ovat suljettuna seuraavat kaksi päivää.

Päivän kuva: Kallenrinne

14.1. Katkonaista on ollut tämän talven lumetus, mutta kun keliä on ollut niin lunta on tehty tehokkaasti. Lumetus on jo loppusuoralla, lumetus jatkuu seuravalla pakkasjaksolla: Iso-Streetillä ja Kallenrinteessä.

Päivän videoklippi: Urjanrinne

12.1. Lumetus käynnistettiin sunnuntaiaamuna. Pakkasta on sen verran, että lumetus olisi tehokasta, mutta kova tuuli tekee lumetuksen haasteelliseksi. Siitäkin huolimatta uusia rinteitä avataan tällä viikolla.

8.1. Lumetus jouduttiin ajamaan alas eilen keskiviikkona lahtuneen sään vuoksi. Lumetus aloitetaan uudelleen näillä näkymin perjantai-iltana, viimeistään viikonloppuna. Lumitykkejä on nyt asemissa: Iso-Streetillä, Mutkamäessä, Alppiseikkailussa sekä Kallenrinteessä (Mini-Street ja Crossrata).

6.1. Lumetus on erittäin tehokasta nyt, koko tykkiarsenaali on käytössä. Sappeenvuorella on suuret lämpötilan vaihtelut juuri nyt. Ala-asemalla on pakkasta -19 astetta ja ylä-asemalla -11 astetta. Lämpötilaero aiheuttaa sen, että rinteen puoliväliin muotoutuu sakea sumupilvi. Tuulen tulosuunta kääntyy tämän päivän aikana etelätuuleksi, jolloin sumupilven pitäisi rakoilla. Samalla tuuli tuo harmiksemme myös lämmintä ilmaa ja näillä näkymin lumetus joudutaan ajamaan alas keskiviikkona. Tällä hetkellä lumetus on käynnissä: Mutkamäessä, Alppiseikkailussa, Iso-Streetillä ja Kamminrinteessä.

Päivän kuva: aamutuimaan

 

 

30.12. Niin se kova pakkanen vaihtui lauhaksi vuorokauden sisällä. Tämän pakkasjakson aikana saimme tehtyä lunta hyvin ja uudenvuodenaatosta lähtien on jo kuusi rinnettä avoinna. Viikonlopulle on tarkoitus rakentaa myös Iso-Streetin 1.kummulle hyppyrit. Lumetushenkilöstö saa pitää nyt ansaitsemansa huilitauon ja kerätä voimi seuraavaan pakkasjaksoon.

 

29.12. Napakka pakkaskeli mahdollistaa nyt tehokkaan lumetuksen. Sen myötä lisää rintetä saadaan auki nyt nopealla tahdilla. Huomenna avataan Yhdysrinne ja tavoitteena on, että 31.12. avataan myös Urjan- ja Perherinne. Sappeenvuorella on nyt pohjoisesta tuttu inversioilmiö, alaasemalla pakkasta on -20 ja mäen laella -12. Sääennusteen mukaan lauhtuvaa keliä on luvassa tiistaista alkaen ja näin ollen lumetukseen tulisi muutaman päivän paussi.

Päivän kuva: pakkasta

 

26.12. Lumetusmiehistö teki koko joulunajan töitä, jotta rinteet saadaan priima kuntoon avajaispäiväksi. Pakkanenhan oli joulunaikaan hyvä lumetukseen, nyt on hetken aikaa vain pari astetta pakkasta, mutta pakkasen pitäisi kyllä kiristyä päivän mittaan. Kun pakkanen kiristyy saadaan tykeistä taas enemmän lunta. Lumetus on nyt käynnissä: Päärinne (viimeisiä lumia tehdään vielä), Kamminrinne, Urjanrinne, Iso-Street, Yhdysrinne, Hupsisrinne, Lasten Crossrata ja Perherinne.

Päivän kuva: Päärinteestä

23.12. Lumetus etenee nyt rivkasti, pakkasta on nyt -6,9 astetta ja on kiristymään päin. Koko tykkikaluston on käytössä ja kun pakkanen vielä hieman kiristyy niin saamme niistä maksimi tehot irti. Lumetus on nyt käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Päärinne, Iso-Street, Yhdysrinne, Siirtymärinne, Alkeisrinne ja Perherinne. Ja kausihan alkaa la 27.12. klo 10.00.

Video Päärinteen alaosasta: Päärinne

 

22.12. Lumetus aloitettu jälleen viikonloppuna pitkän paussin jälkeen. Nyt sääennuste näyttää hyvältä lumetuksen suhteen ja rinteitä saadaan piakkoin auki. Infoamme tämän päivän aikana avausajankohdan. Tällä hetkellä lumetus on käynnissä 35 tykin voimin seuraavissa rinteissä: Päärinne, Yhdysrinne, Perherinne, Siirtymärinne sekä Alkeisrinne.

2.12. Lauhtuvan sään vuoksi lumetus joudutaan ajamaan alas tämän päivän aikana. Viikonlopun sääennusteisiin nähden lunta saatiin tehtyä alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Lumetus oli käynnissä kaikilla 35 tykillä eli Päärinteessä, Perherinteessä, Yhdysrinteessä, Siirtymärinteessä ja Alkeisrinteessä. Kauden avaus vaatii vielä kuitenkin parin hyvän pakkasen lumetusvuorokaudet.

Video Päärinteen ala-asemalta: Lumetusta

1.12. Lumetus käynnistetty jälleen eilen sunnuntai-iltana klo kahdeksan aikoihin. Pakkasta on maltillisesti ja lumetus on nyt käynnissä matalapainetykein Päärinteessä ja Siirtymärinteessä sekä Alkeisrinteessä Hybridtykkien voimin. Toivotaan, että pakkaset pysyvät ja kiristyisivät. Videoklippi tältä aamulta Päärinteeltä: lumetus jatkuu

24.11. Ensimmäinen lumetusjakso päättyi 23.11. klo 15.00 aikoihin. Pakkasta oli laiskanlaisesti, mutta lunta kertyi yllättävän hyvin pakkasiin nähden. Saimme hybriditykitkin hetkeksi lumen tekoon. Tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti seuraava pakkasjakso on parempi.

20.11.2014

Lumetus on vihdoinkin aloitettu Sappeenvuorella. Pakkasasteita on vielä laiskanlaisesti, joten tällä hetkellä lumetus on käynnissä matalapainetykkien voimin Päärinnealueella sekä Siirtymärinteessä. Mikäli pakkanen kiristyy, käynnistetään myös hybriditykit, jolloin lumetus olisi käynnissä myös Perhe- ja Alkeisrinnealueella.

Video Päärinteeltä: Lumetuksen aloitus

30.1. Lumetustiimi teki mahtavaa työtä. Käytännössä lumetus jouduttiin aloittamaan vesisateiden jälkeen alkupisteestä ja 30 hehtaarin rinnealue lumetettiin vain 19 vuorokaudessa. Nyt on paraikaa meneillään viimeisten rinteiden muokkaus. Tavoitteena onkin avata lauantaina Mini-Street ja Crossrata.

 

22.1. Pakkasta on riittännyt lumetustyöhön mukavasti. Rinteitä onkin saatu valmiiksi ja avattua erittäin nopeassa tahdissa. Ensi viikonloppuna lasketellaan jo 10 rinteessä, avoinna on myös osa Iso-Streetistä. Lumetus on enää meneillään Iso-Streetillä sekä Kallenrinteessä.

Päivän kuva: Päärinne panorama

17.1. Lumetus etenee niin vauhdikkaasti, ettei meinaa ettei päivityksissä pysy mukana. Lumetus on nyt meneillään seuraavissa rinteissä: Mutkamäki, Alppiseikkailu, Kamminrinne ja Iso-Streetillä. Korjaus aiempaan viestiin: valitettavasti Iso-Streetit 1.kummun avaus siirtyy alkuviikkoon. Pahoittelemme viisästystä.

Päivän kuva: Lumisumua

15.1. Lumetus eteneen nyt erittäin rivakaasti. Lumetus on nyt meneillään seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Kamminrinne, Mutkamäki, Iso-Street ja pari tykkiä paikkaa vielä Yhdysrinnettä sekä Päärinnettä. Viikonloppuna avaamme lisää rinteitä.

Päivän kuva: Lumetus Urjanrinteessä.

13.1. Lumetus on nyt tehokasta, kaikki 35 tykkiä on nyt käytössä. Lumetus on meneillään seuraavilla rinteillä: Urjanrinne, Päärinne, Iso-Street, Perherinne ja Alkeisrinne. Tavoitteemme on avata pari rinnettä lisää vikonlopulle.

Aamun kuva: lumetusta

14.1.2014 Kauan kaivatut pakkaset saapuivat vihdoinkin Sappeenvuorelle. Alkutalvella tehdyt lumipatjat ovat kestäneet hämmästyttävän hyvin pakkasia, mutta lämmin sää sulatti kuitenkin lumipatjaa Päärinteestä ja Alkeisrinteestä niin paljon, että teemme niihin lisälumetuksen ma-ti 13.1.-14.1. Tuolloin rinteet ovat suljettuna. Rinteet avataan jälleen ke 15.1. klo 12.00.

Lumetus on käynnistetty perjantai-iltana matalapainetykkien voimin. Pakkanen kiristyi sen verran pe-la välisenä yönä, että saimme myös hybriditykit käyttöön. Lumetus on nyt kohtuullisen tehokasta, hieman kun saadaa pakkasta lisää niin ollaan ihanne lukemissa. Tällä hetkellä lumetus on käynnissä seuraavissa rinteissä: Urjanrinne, Perherinne sekä Iso-Streetillä.

20.12. Taivaalta satelee lunta, mutta lumetuskelit antavat vielä odottaa itseään. Lumetusvalmius on seuraavissa rinteissä: Perherinne, Urjanrinne, Mutkamäki ja Iso-Street. Lumetus aloitetaan heti, kun kelit sen sallivat. Joulupäiväksi avaamme yhden uuden rinteen, Yhdysrinteen.

10.12. Lumetus on edennyt parin viimepäivän pakkasten ansiosta hyvin. Harmillisesti sääennusteen mukaan iltapäivällä lämpötila nousee nollaan, jolloin lumetukseen tulisi jälleen tauko. Lumetus on tällä hetkellä päällä: Päärinteessä, Yhdysrinteessä, Siirtymärinteessä, Urjanrinteessä ja Perherinteessä. Sappeen laskettelukausi alkaa la 14.12. klo 9.00.

5.12. Lumetus ajettu tänään alas klo 12.00 aikoihin lauhtuneen sään vuoksi. Viikonlopulle sääennuste lupaa hyviä lumetusolosuhteita eli pakkasta. Lumetus käynnistetään heti, kun sääolot sen sallivat.

Päivän kuva: lumetus stopissa

2.12. Lumetus on edennyt katkonaisesti vaihtelevien sääolojen vuoksi. Eilen sunnntainaamuna lumetus jouduttiin ajamaan alas lämmenneen säätilan vuoksi. Lumetus käynnistetty jälleen sunnuntai-iltana, tosin navakka tuuli hieman myöhästytti käynnistämistä. Lumetus on nyt käynnissä matalapainetykein sekä hybriditykein: Päärinteessä, Yhdysrinteessä, Perherinteessä, Siirtymärinteessä sekä Alkeisrinteessä. Sappeen laskettelukausi alkaa la 14.12.

29.11. Lumetus käynnistetty kello kuuden aikaan. Pakkasta on muutama aste, joten tällä hetkellä Päärinteessä ja Siirtymärinteessä olevat matalapainetykit syöksevät lunta. Mikäli pakkanen kiristyy käynnistetään myös Perherinteessä ja Alkeisrinteessä valmiudessa olevat hybriditykit.

Kuva Facebookissa: lumetusta

26.11. Maanantain ja tiistain välisenä yönä pakkanen laski jopa -11 asteeseen. Kohonneen pakkasen myötä saimme myös hybritykit lumentekohommiin. Hybriditykit lumettavat tällä hetkellä Alkeisrinnettä ja Perherinnettä. Lumetus ajettu alas tiistai iltapäivällä leudon sään vuoksi, mutta näillä näkymin lumetus aloitetaan jälleen perjantaina.

Videolinkki: lumetus päivä2

24.11. Lämpötila laski tarvittaviin pakkasasteisiin ja lumetus aloitettiin sunnuntai-iltana matalapainetykkien voimin Päärinteessä.

Videolinkki: lumetuksen aloitus