fbpx

Sappee haluaa että koko perhe viihtyy ja kaikilla on mukavaa. Lapsille on räätälöity oma Family Park- rinnealue, mikä soveltuu myös lasketteluharrastuksen aloittamiseen vanhemmallakin iällä.
Suositut Werneri- hiihtokoulut antavat perustaidot laskettelun harrastamiseen ja myös yksityistunteja on saatavilla.
Kokemuksen kartuttua, onkin sitten aika jo siirtyä isompiin rinteisiin ja sen myötä myös Alppiseikkailuun mistä löytyy paljon kivoja suorituspaikkoja.

Sappeen Familypark

Family Park on koko perheen rinnealue, joka sisältää neljä erityyppistä rinnettä sekä pulkkamäen ja karusellin.

Family Parkiin pääsee voimassa olevalla päivä-, tunti- ja kausikortilla tai erikseen ostettavalla 19 euron hintaisella Family park -aluelipulla (+ tarvittaessa sirukortti 8 € kpl).
Myös kävellen alueelle menevällä tulee olla voimassa oleva lippu.
Family Park on ilmainen alle 4-vuotiaille lapsille.

1) Hupsisrinne
Korkeusero 2m
Pituus 23m
Nimensä mukainen harjoittelurinne, jossa vauhti ei pääse kasvamaan kovaksi. Perheen pienimmille hyvä aloitusrinne. Hissinä helppokäyttöinen mattohissi.
Huom, hupsisrinteen mattohissi on poissa lopun talvikauden 2023-2024 ajan teknisen vian vuoksi (5.4.2024 päivitetty)

2) Rossirinne
Korkeusero 20m
Pituus 150m
Pieni rinne ensimmäisenä lastenmaailmaan tullessa. Rinne on pituuteen nähden hieman jyrkempi kuin Alkeisrinne, muttei liian vaikea. Hissinä helppokäyttöinen mattohissi.

3) Somparinne
Korkeusero 30m
Pituus 250m
Ihanteellinen rinne lasketteluharrastuksen aloittamiseen. Kaksi helppoa sompahissiä vie rinteen päälle ja alastulo on tasaista ja sopivan loivaa myös lumilautailun alkeisharjoitteluun. Somparinteestä löytyy pehmustetuin elementein varustettu seikkailurata.

4) FunSlope
Kun pikkurinteet alkaa kyllästyttämään, voi lähteä kokeilemaan taitojaan Fun Slopeen, josta löytyvät erittäin helpot yli liu’uttavat pressit ja pienet hyppykummut sekä helppo Crossrata. Kummut ja kaarteet antavat tälle n. 250m pitkälle radalle haasteita. Radalla pystyy itse säätelemään hyvin vauhtia. Hissinä toimii somparinteen sompahissit.

5) Pulkkamäki
Pituus n. 70m
Mikäli rinteisiin ei ole halua, voi pulkkamäessä kokea vauhdin hurmaa!
Pulkkamäki on lumetettu ja päivittäin rinnekoneella kunnossa pidetty pulkkamäki.
Asiakkailla on vapaassa käytössä pulkkia. Ylös kiipeämistä helpottaa mattohissi.

Kota
Family Parkin sisäpuolella olevaan kotaan pääsee myös aluelipulla ja kodassa on helppo pitää taukoa harrastusten lomassa. Makkaranpaisto ja eväiden syönti käy tunnelmallisessa kodassa mukavasti ja taas voi lähteä jatkamaan kohti uusia haasteita Family Parkissa tai jo isommissa rinteissä.

 

Wernerin vauhdikas Hiihtokoulu

Wernerin vauhdikas hiihtokoulu on erityisesti lapsille tarkoitettu hiihtokoulu. Yhdessä Wernerin kanssa naperoikäiset oppivat hauskasti rinteiden pelisäännöt ja turvallisen laskettelun. Wernerin tavoitteena on tehdä lapsista monipuolisia lumiliikkujia.

All Inclusive Werneri on aloitteleville yli 4-vuotiaille lapsille. Kurssin jälkeen lapsi hallitsee perustiedot ja -taidot.
VauhtiWernerin jälkeen lapsi on itsenäinen ja vauhdikas laskettelija. Suosittelemme, että lapsi on käynyt LumiWernerin ennen VauhtiWerneriä tai on hankkinut vastaavat taidot muutoin.

All Inclusive Werneri ja VauhtiWerneri -kurssien ajankohdat löydät täältä.

Alppiseikkailu

Alppiseikkailu sijoittuu rinnealueen länsireunaan Mutkamäen ja Vuoritien väliseen metsään. Metsään on raivattu n. 10 metriä leveä laskettelureitti.
Alppiseikkailussa pääsee kokemaan yhdellä laskulla laajan alppilajien kirjon.
Reitti alkaa skicross-hengessä reitin alkuun missä on lumesta kallistettuja kurveja ja aaltolatuja.
Skicross-seikkailun jälkeen lapset pääsevät ottamaan tuntumaa freestyle-lajiin.
Freestyle-osiossa on Snow Parkeista tuttuja pressejä. Presseinä ovat leveä ja matala suora pressi sekä leveä aaltomainen pressi, pressit ovat helposti ylilaskettavia ja turvallisia.
Freestyle-osion jälkeen on vuorossa ehkä alppilajeista tunnetuin eli pujottelu.

Reitille on rakennettu pehmustetuista pujottelukepeistä tehty pujottelurata.
Alppiseikkailu huipentuu syöksylaskutunneliin. Syöksylaskutunneli on rakennettu alilaskettavista pehmustetuista kaarista.
Lasten Alppiseikkailu on valaistu energiatehokkailla LED-valoilla. Modernien valojen ansiosta reitillä on vaihtuvia väriteemoja.
Lapset voivat kokea täysin uudenlaisia hiihtokeskuksessa koettavia elämyksiä.
Lasten Alppiseikkailu on 500 m pitkä ja korkeuseroa on 50 m.

Alppiseikkailun esittely