fbpx

Luontopolut

Sappeenvuoren rinteitä kiertää 2,5 km ja 4,5 km luontopolut (hiihtolatupohjat). Molemmat ovat tasapohjaisia ja soveltuvat myös liikuntarajoitteisille sekä lastenvaunujen tai rattaiden kanssa kulkeville.
Polut ovat käytettävissä lumettomaan aikaan.
2,5km: lenkin keskellä menee myös 1km:n mittainen kävelyreitti laavulle (ei talvikunnossapitoa)

Maasto on mäkistä, matkalla on niin nousuja kuin laskujakin, joten polut palvelevat mainiosti myös kuntolenkkeinä ja soveltuvat hyvin sauvakävelyyn. Polun varteen jää paljon mukavaa nähtävää ja ihasteltavaa.
Molemmilla reiteillä on laavu ja puucee. Polttopuita on laavulla valmiina, muista ottaa sytytystarvikkeet mukaan. Muistathan poimia roskasi mukaasi luonnosta, kiitos.
2,5 km lenkin laavulta on komeat näkymät alas Laipanmaan erämaahan.
Maisemia voi ihastella vaikka kahvin kiehuessa tai makkaran paistuessa, hyvät eväät vain mukaan retkelle !

Luonnossa voi nähdä myös eläimiä: kotkia kaartelemassa puiden yllä, peuroja tai hirviä kulkemassa metsikössä. Aivan lähimaastosta voi poimia marjoja ja sieniä – Laipanmaa on oikea luonnon aarreaitta.

Vaellukset

Laipanmaan hyväkuntoiset, opastetut vaelluspolut risteilevät koskemattoman oloisessa erämetsässä ja poikkeavat välillä pienten järvien rannoille tai kalliojyrkänteiden reunoille. Täällä voit vaeltaa jopa useita kymmeniä kilometrejä vain luonnon ääniä kuunnellen. Tunnet olevasi keskellä erämaata, mutta olet vain tunnin automatkan päässä Tampereelta.

Vaelluspolkujen varsilla on yöpymispaikkoja ja laavuja, joilla voit valmistaa aterian tai lämmittää evääsi ja keitellä hyvät kahvit. Matkan varrelle jää useita pieniä järviä ja korkeita kallionrinteitä. Puusto on vanhaa ja komeaa.

Sappeen pihasta pääsee Sappee-Särkijärvi-Sappee lenkille kätevästi. Särkijärven laavulla voi hengähtää ja paistella makkarat ennen takaisin paluuta.

Laipanmaan esittely

Souturetki tai pilkkireissu Iso Arajärvellä

Sappeen Vuokraamosta voit vuokrata soutuveneen käyttöösi. Veneet sijaitsevat Iso Arajärven rannalla, jonne pääsee sekä autolla että kävellen rinteen reunaa pitkin. Matkaa Resortilta on noin 800m kävellen, autolla 8km.

Iso Arajärvi on kaunis neljä lahdenpoukamaa käsittävä järvi Laipanmaan vieressä.

Järven yksi lahdista sijoittuu aivan Sappee Resortin ala-asemalle, mistä on helppo lähteä järvelle soutelemaan. Moottoriveneillä ajo on kielletty, joten luonnon rauhaa ja linnun laulua on tiedossa.

Järvelle kannattaa ottaa mato-onget mukaan, järvessä on hyvin kalaa.

Soutuveneen vuokra 15€/ päivä.

Talvella järvestä nousee pilkillä mukavasti kalaa.
Huomioi kuitenkin, että järvessä on runsaasti virtauspaikkoja emmekä suosittele jäälle menemistä runsaslumisena talvena ilman henkilöä joka tuntee järven.

Sappeen alueella on lisäksi laavu FrisbeeGolf- radan alussa sekä rinnealueella päärinteen reunassa.
Lisäksi asiakkaiden käytössä on aukioloaikoina 2 kotaa.