fbpx

Sappee Resort on sitoutunut kestävään kehitykseen – Sappeelle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

 

Sappee Resort on sitoutunut kestävään kehitykseenSappeelle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Sappee Resort on sitoutunut ympäristöystävälliseen toimintaan ja kestävään kehitykseen. Sappee Resortille on myönnetty 16.2.2024 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Tämä merkittävä saavutus korostaa Sappee Resortin vankkaa sitoumusta ympäristövastuullisuuteen ja kestävien käytäntöjen edistämiseen toiminnassaan.

Ekokompassi on arvostettu ympäristöjohtamisen sertifiointijärjestelmä, joka tukee organisaatioita ympäristövaikutustensa hallinnassa ja vähentämisessä. Sertifiointiprosessin aikana Sappee teki tiivistä yhteistyötä Ekokompassin asiantuntijoiden kanssa kehittääkseen ja toteuttaakseen kattavan ympäristöohjelman. Tämä ohjelma sisältää konkreettisia toimenpiteitä, jotka kohdistuvat niin jätteen vähentämiseen, energian kulutuksen optimointiin kuin ekologisesti kestävien hankintojen suosimiseen.

Olemme ylpeitä voidessamme olla osa tätä ympäristötietoisten organisaatioiden verkostoa ja sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen tässä tärkeässä työssä.

”Meillä on jo pitkä historia ympäristövastuullisessa toiminnassa. Olemme olleet mukana Motivan energiansäästösopimuksessa jo vuodesta 2008 alkaen ja käyttäneet Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa sähköä vuodesta 2016 alkaen. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti on tunnustus toimintamme ympäristöystävällisyydestä. Sertifikaatin saaminen on merkkipaalu matkalla kohti entistä kestävämpää ja ympäristövastuullisempaa tulevaisuutta. Se ei ole ainoastaan osoitus nykyisistä saavutuksistamme, vaan myös lupaus jatkaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toimimista kaikessa, mitä teemme. Sertifikaatti ei tarkoita missään nimessä sitä, että kaikki tarvittava on tehty, vaan ympäristölähtöinen toiminta on jatkuva kehittymisprosessi. Seuraavana tavoitteemme on STF-ohjelman (Sustainable Travel Finland) loppuun saattaminen, kertoo Sappee Resortin liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen”.

”Näemme Sappeella ympäristölähtöisen toiminnan erittäin tärkeänä ja mielestäni tämä on koko matkailutoimialan näkökulmasta tärkeä asia. Sappee toimii eteläisen Suomen suurimman yhtenäisen metsäalueen Laipanmaan laidalla ja luonto on osa meidän identiteettiämme. Jo tästä näkökulmasta on tärkeää toimia vastuullisesti, toki vastuullisuus ja ympäristölähtöinen toiminta on huomattavasti laajempi asia. Sappee on tunnettu hyvästä palvelustaan ja asiakaslähtöisestä toiminnasta. Näen, että sijainnilla on tulevaisuudessa entistä isompi merkitys, kun kilpailuvaltteja peilataan ympäristön näkökulmasta. Sappeen sijainti lähellä isoja asutuskeskuksia aiheuttaa liikkumisen näkökulmasta vähemmän päästöjä, jos asiaa verrataan vaikkapa ulkomaanmatkailuun, toteaa Sappee Resortin toimitusjohtaja Jouko Poukkanen”.

Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tuesta ja sitoutumisesta yhteisiin ympäristötavoitteisiimme. Yhdessä voimme tehdä merkittävän eron.

Tietoa Ekokompassista:

Ekokompassi on kansainvälisesti tunnustettu ympäristöjohtamisen sertifikaatti, joka on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat kehittää toimintaansa ympäristön kannalta kestävämmäksi. Sertifiointi perustuu kansainvälisiin ISO 14001 -standardin periaatteisiin ja sisältää 10 kriteeriä, jotka kattavat organisaation ympäristösuunnitelman, tavoitteet ja seurannan.

 

Tutustu Sappee Resortin ympäristöohjelmaan
sekä vastuullisuusraporttiin