fbpx

Seikkailupuiston ohjeet ja tietoa

Tutustu tällä sivulla etukäteen seikkailupuiston ohjeistukseen, niin varmistat mahdollisimman sujuvan vierailun Sappeen Seikkailupuistossa!

Ennen omatoimista kiipeilyä, tulee jokaisen kiipeilemään saapuvan seikkailijan suorittaa puiston henkilökunnan valvoma perehdytys ja suoritettava harjoittelurata, jonka jälkeen pääsee kulkemaan reiteillä omatoimisesti omaan tahtiin.

Seikkailupuistossa on mahdollista liikkua ja seurata puissa seikkailevia maasta käsin ilman erillistä sisäänpääsymaksua.

Puiston seikkailureiteillä ei ole varsinaisesti alaikärajaa, mutta vähimmäispituusrajat, 110 cm ja 130 cm, on joka radalla sekä extremeradoilla vähimmäispainorajat.

Kaikilla radoilla on maksimipainoraja 120 kg. Extremeradalla vähimmäispainoraja on 40 kg.
Alle 10 vuotiaat voivat seikkailla vain aikuisen ollessa mukana yläilmoissa.
10-13 vuotiaat voivat seikkailla omatoimisesti, mutta vastuullisen aikuisen tulee olla välittömässä läheisyydessä maantasolla.
Yli 14 vuotiaat voivat seikkailla radalla itsenäisesti.

Seikkailijan toimintaohjeet

Suosittelemme käymään Wc:ssä ennen valjaiden pukemista. Lähin wc löytyy ravintola Huipun tiloista.

Tyhjennä taskut tavaroistasi ja laita pitkät hiuksesi kiinni.
Kypärän alle voi jättää esim lippiksen.

Reppua ei kannata ottaa mukaan seikkailemaan.
Omille tavaroille löytyy maksullinen säilytyslokero seikkailupuiston lipunmyynnistä kts. hinnasto.
Seikkailupuisto ei vastaa alueelle unohtuneista / jääneistä tavaroista, toki niistä aina kannattaa kysäistä lipunmyynnistämme.

Huomioithan, että seikkaileminen luonnossa ja puissa voi aiheuttaa vaatteiden likaantumista (pihka) ja iholle naarmuja, mustelmia ym.

Seikkailupuisto ei ole korvausvelvollinen likaantuneista vaatteista.
Alueella on ensiaputaitoinen henkilökunta aina paikalla puiston aukiollessa ja ensiapupiste löytyy alueelta, joten jos sinulle tulee jotain tilanteita, joissa tarvitset ensiapua, pyydä henkilökunnaltamme apua (katso terveydentilaan liittyvät rajoitukset tästä).

Jokainen seikkailija seikkailee ja toimii radalla aina omalla vastuulla.

Aloitathan aina seikkailun helpommasta radasta ja etenet vaikeampiin sitä mukaan kun seikkailijan taitosi ja seikkailun-nälkä kasvavat. Henkilökuntamme auttaa sinua aina tarvittaessa !

Noudatathan aina radoilla ja tehtävillä olevia ohjeistuksia sekä henkilökuntamme ohjeita.

Huolehdithan, että olet aina seikaltaessasi kytkettynä turvavaijeriin.

Tupakointi on kiellettyä valjaat päällä.
Seikkailu päihtyneenä on ehdottomasti kiellettyä, seikkailupuiston alueella alkoholin nauttiminen ja hallussapito on kiellettyä.
Emme suosittele seikkailua raskaana oleville, yli neljännellä kuulla oleville seikkailu on kiellettyä. (katso terveydentilaan liittyvät rajoitukset tästä).

Luonto on meille tärkeää ja toivomme, että asiakkaamme pitävät alueen siistinä ja kulkevat merkityillä reiteillä / poluilla eikä turhaan rasiteta luontoa.
Seikkailun päätteeksi palauta kaikki varusteet merkitylle palautuspisteelle.

Turvallisuus

Puiston seikkailuradat on rakennettu standardien SFS-EN 15567-1 ja -2 vaatimusten mukaan. TUV ja ERCA ovat suorittaneet riippumattoman Tyyppi-A-tarkastuksen. Puisto on tyyppihyväksytty ja saanut CE-merkinnän. Koko henkilökuntamme noudattaa ERCA:n (European Ropes Course Association) virallisen seikkailupuisto-ohjaajan ja -pelastajan koulutuksen oppeja toiminnassamme. Suoritamme vuosittain standardin mukaiset tarkastukset, kuten vuosi- ja puustotarkastuksen.
Asiakkaat käyttävät seikkailuradoilla kokovartalovaljaita, kypärää, hanskoja ja vuorotellen lukkiutuvia sulkurenkaita. Pelisääntöjä noudattava asiakas on aina kytkettynä turvalinjaan, mikä takaa turvallisen ja elämyksellisen seikkailun.

Suomen seikkailupuistoyhdistys ry:n toimitusehdot