fbpx

Rinnemestarin blogi

14.4.2024

Sappeen talvikausi on tullut päätökseen. Kiitos kaikille asiakkaillemme, nähdään ensi talvena! Älkää myös unohtako kesäaktiviteettejamme!

12.12.2023

Lumetus on saatu päätökseen. Lumetus meni tämän laskettelukauden osalta erinomaisesti. Lumetustiimi teki todella hieno työtä ja nyt olemmekin päässeet muokkaamaan viimeisiä rinteitä ja Iso-Streetin rakentaminen on myös aloitettu. Lisää rinteitä avataan lähipäivinä. Päivitämme Rinne-esittely sivulle tiedot, kun viimeisetkin rinteet ovat avoinna.

7.12.2023

Kausi on alkanut hyvissä merkeissä, rinteitä oli heti avauspäivästä alkaen reippaasti auki. Lumetus on kaikin puolin jo loppusuoralla. Mutkamäen, Alppiseikkailun ja Kamminrinteen lumetus saadaan päätöksen kuluvan viikon aikana. Nämä rinteet avataan tämän hetkisen tiedon mukaan ensi viikon aikana. Tavoitteena on saada myös Iso-Streetin lumetus päätökseen tämän viikon aikana ja aloittaa Iso-Streetin rakentaminen ma 11.12. Rakentamiseen on varattu koko ensi viikko. Tavoitteena onkin, että Iso-Street olisi avoinna 16.-17.12. viikonlopulle. Mini-Streetin ja Crossradan lumetus etenee myös hyvin Tavoitteena on saada lumetus niiden osalta päätökseen ensi viikon aikana.

28.11.2023

Nyt on Sappeen lumetuskalusto näyttänyt tehonsa kunnolla. Lumetus on edennyt erittäin ripeästi. Tavoitteena on avata avausviikonloppuna rinteitä Urjanrinteestä Perherinteeseen, tavoitteena saada myös pressejä/reilejä avauspäiväksi rinteeseen. Lumetus on siirtynyt jo Kamminrinteeseen sekä Mutkamäkeen. Kallenrinne on toistaiseksi ainoa rinne missä ei ole tykkejä, odotettavissa on, että tykkejä siirtyy myös Kallenrinteeseen muutaman päivän kuluessa. Tästä on hyvä jatkaa kohti avajaisia.

23.11.2023

Lumetusta tehtiin jo ajoittain koko tykkiarsenaalin voimin, joka Sappeella tarkoittaa lähes 80 lumitykkiä. Sappeella on kahdenlaisia lumitykkejä perinteisiä matalapainetykkejä ja hybriditykkejä. Matalapainetykeillä voidaan tehdä lunta hieman jo parissa pakkas asteessa, kun taas hybriditykit vaatii hieman enemmän pakkasta. Siksi siis ei aina voida tehdä koko kaluston voimin lunta.

Lumetus on nyt pari päivää huililla. Lumetus on kuitenkin edennyt hienosti ja kauden avausta vietetään la 2.12. klo 10.00. Avaukseen saadaan heti hyvä määrä rinteitä auki. Lumetus käynnistetään jälleen perjantaina ja sääennuste lupaa erittäin hyvää lumetuskeliä, jonka myötä tavoitteena on saada vähintään kuusi rinnettä auki avaukseen.

14.11.2023

Lumetus on käynnistetty viime yönä. Pakkasta on toistaiseksi vain pari astetta ja sen myötä lumetusteho on maltillista. Lumetusta tehdään nyt perinteisten matalapainetykkien voimin. Sääennuste lupailee loppuviikolle parempia pakkasia, toiveissa on, että saataisiin koko lumetuskalusto käyttöön.

Päivän kuva: Lumetus käynnissä

2.11.2023

Lumitykit pauhaavat täydellä teholla! Ensimmäiset lumetukset on tehty, mutta plussakelien vuoksi olemme joutuneet tykit sammuttamaan.

9.5.2023

Sappeen talvikausi on päättynyt 16.4.2023, jatketaan blogin parissa jälleen talvikauden 2023-2024 alkaessa !

Kiitos talvikaudesta ja nähdäänpä Sappeella kesäkauden alkaessa 🙂